Categories
Forex-opleiding

Tipes makelaars in Forex

Makelaar (Forex Broker) – Forex makelaar is ‘n onderneming wat tussengangersdienste lewer aan kleinhandelkliënte – handelaars. Die kern van bemiddeling in forex makelaars is om die handelaar toegang te gee tot die dienste van groot finansiële instellings wat in die internasionale valutamark werk, sowel as direk tot handelsvloere. Forex-makelaars kan wissel volgens verskillende klassifikasies. Die belangrikste kriteria van ‘n makelaar is die beskikbaarheid van ‘n reguleerder, die spoed van die uitvoering van die bestelling, die grootte van die verspreiding, asook die vermoë om outomatiese sagteware vir handel te gebruik.

Bank – Volgens die terminologie van ons gradering is dit ‘n finansiële instelling wat tussengangersdienste lewer in die bankwese-mark. Die belangrikste verskil tussen die bank en die transaksiesentrum is dat die transaksiesentrum gereeld transaksies van kliënte namens u en op eie koste uitvoer. Oor die algemeen is die wins van die kliënt ‘n verlies vir die handelsentrum. In die geval van ‘n makelaarsbank is die botsing van belange tussen die kliënt en die bank nie so uitgesproke nie, aangesien die inkomstebronne van die makelaar se bank baie groter is as dié van die handelsentrum. ‘N Verdere voordeel van die forexbank is die beskikbaarheid van alle lisensies en dikwels meer betroubare regulasies as gewone makelaars. Makelaarsbanke kan ook self aan interbankhandel deelneem en ‘n groter aantal betroubare likiditeitsverskaffers hê.

NDD (Non Dealing Desk) – Tegnologie vir die uitvoering van bestellings in die valutamark sonder die deelname van ‘n handelsentrum. By die gebruik van NDD-tegnologie word klante se bestellings outomaties uitgevoer op grond van die beste pryse van mededingende likiditeitsverskaffers. NDD is ‘n generiese term wat STP- en ECN-tegnologieë insluit. Dit wil sê, elke makelaar wat direkte en outomatiese oordrag van kwotasies van ‘n likiditeitsverskaffer aan ‘n handelaar organiseer en bestellings van ‘n handelaar na ‘n likiditeitsverskaffer verhandel, is ‘n NDD-makelaar. Die hoofdoel van NDD-tegnologie is om die snelheid van uitvoering van handelsbestellings te verhoog, en sodoende die tyd vir die insinking van die mark te verminder en die moontlikheid van so iets soos benodigdhede heeltemal uit te skakel.

STP (Straight Through Processing) – End-to-end verwerking van handelsbestellings. By die gebruik van STP-tegnologie word alle kwotasies en transaksies direk deur die makelaar gestuur sonder die deelname van ‘n handelaar. Maar die belangrikste verskil van ECN is dat wanneer u STP gebruik, sal die invloed op die finansiële transaksie nie net van die tussenganger uitgesluit word nie, maar ook van die persoon om die spoed van die transaksie in beginsel te verhoog. As hy met die STP-tegnologie-makelaar handel dryf, kan die tussenganger óf ‘n kommissie vir elke transaksie afsonderlik hef, óf hul aandeel by die markverspreiding voeg.

ECN (Elektroniese Kommunikasie Netwerk) – ‘n Netwerk wat die makelaar die beste kwotasies bied wat onder alle markdeelnemers gekies is om die verspreiding tot die minimum te beperk. Wanneer die makelaar toegang tot die ECN-netwerk aan die handelaar bied, hou die makelaar op om deel te neem aan die uitvoering van bestellings. Dit dien bloot as ‘n verbindingselement tussen likiditeitsverskaffers en kleinhandelkliënte en ontvang ‘n vaste kommissie vir tussengangersdienste. Die belangrikste wese van die gebruik van ECN-tegnologie is om uitruilmeganismes en manipulasies deur ‘n tussenganger te vermy. Vir die handel in geldeenhede wat ECN-tegnologie gebruik, is gespesialiseerde sagteware nodig.

MM (Market Maker) (sinoniem – likiditeitsverskaffer) – ‘n Finansiële instelling wat die risiko aanvaar om geldeenhede en effekte op sy rekeninge te bekom en te bewaar om die daaropvolgende verkoop te reël. Likiditeitsverskaffers is oorwegend groot finansiële instellings of banke wat groot hoeveelhede geldeenhede en effekte verhandel. ‘N Makelaar kan ook ‘n makelaar wees, onder ‘n ooreenkoms met die uitruil, onderneem om verspreiding binne ‘n sekere tyd te hou, wat nie die ooreengekome waarde oorskry nie.

BB (Binary Broker) – ‘n Makelaar wat dienste vir binêre opsies verhandel. Binêre opsies verhandel is die vinnigste, maar terselfdertyd die mees riskante manier om wins te maak op internasionale finansiële markte. Die kern van handel is om korrek te bepaal of die prys van die geselekteerde bate sal styg of daal, dit wil sê die vermoë om die mark te voorspel. Bates kan geldeenhede, grondstowwe, edelmetale, voorrade van toonaangewende wêrelduitreikers sowel as voorraadindekse wees. Om binêre opsies te verhandel, word gespesialiseerde sagteware wat deur die makelaar voorsien word, gebruik.