Categories
Forex-opleiding

FOREX NUUS – DIE GRONDSLAG VAN FUNDAMENTALE ANALISE

‘N Bekwame fundamentele ontleding is onmoontlik sonder die gebruik van nuus. Hoe om op die nuus te handel – die basiese reëls en funksies.
Onder die huidige handelaars wat aktief in allerlei valutamarkte werk, insluitend die valutamark, is daar twee fundamentele benaderings tot die ontleding van die beweging van kwotasies. Dit is ‘n tegniese en fundamentele ontleding. Daar kan opgemerk word dat die verskille tussen hierdie twee benaderings fundamenteel en êrens selfs filosofies van aard is, en dat die uiters radikale verteenwoordigers van hierdie twee analise-skole mekaar nie erken nie omdat hulle die rigting as die enigste ware beskou.

nuus handel

FOREX GOUE MIDDEL
Dit het histories so gebeur dat die meeste private handelaars in die uitgestrektheid van ons vaderland hoofsaaklik tegniese ontleding preek, wat soms die meriete van ‘n ander benadering heeltemal verwerp het. In die reël stel vurige aanhangers van tegniese ontleding nie meer belang in grafieke nie; hierdie mense is seker dat hulle niks anders as eenvoudige wiskunde hoef te ken nie. In die reël spandeer die baie toegewyde aanhangers van hierdie metode baie tyd op soek na ‘n universele “goue formule” wat op alle soorte kaarte en op verskillende instrumente sou werk. In die reël bestudeer hulle nie analitiese oorsigte nie en volg hulle nie ekonomiese nuus nie, hulle bou kaarte van uiteenlopende kompleksiteit, stapel dit met allerlei aanwysers en ossillators, waarvoor die pryskaart soms nie sigbaar is nie. Terselfdertyd gaan “suiwer” fundamentaliste tot die uiterste, en bestudeer baie ekonomiese faktore, probeer hulle om ‘n billike prys of ‘n billike wisselkoers te vind, probeer om die onderskatting of oorwaardering van ‘n bepaalde geldeenheid te bereken, relatief tot ‘n ander, en bepaal die heersende tendens.

 
Soos altyd, lê die waarheid egter in die middel; te fanatieke aanhangers van die een of ander benadering tot ruilhandel sal vroeër of later op die lange duur verloor. Uit die ervaring van bestaande en suksesvolle handelaars, is dit bewys dat beide metodes op ‘n omvattende manier sin maak, met inagneming van die prestasies, en dat dit ‘n fundamentele en tegniese ontleding is.

Daarom sal ek, soos hierbo genoem, ‘n sekere vooroordeel in die omgewing van ons plaaslike handelaars teenoor tegniese ontleding gee, in hierdie artikel sal ek probeer om ‘n paar basiese beginsels van fundamentele analise, soos van toepassing op die forexmark, te verduidelik, wat kan help om nie dodelike foute te begaan wanneer u op die geldeenheid verhandel nie. die mark.

BASIESE BEGRIPPE VAN FOREX FUNDAMENTALE ANALISE
Die fundamentele analise is dus gebaseer op makro-ekonomiese data, waarvan die bron ekonomiese nuus is. Hierdie nuus is egter baie, baie, in ons informasietydperk stroom nuus van ‘n ander aard oor ons soos uit ‘n hoarnierigheid op televisie, radio en op die internet. Hoe om hierdie informatiewe see te verstaan ​​en, soos hulle sê, die graan van die kaf te skei.

In die eerste plek, aangesien ons in die valutamark werk, sal ons nie net in nuus nie, maar ook in forex-nuus belangstel. In hierdie opsig sal dit nie moeiliker wees om die belangrikste aanwysers te bepaal nie. Die feit is dat daar ‘n sekere frekwensie bestaan ​​vir die vrystelling van ekonomiese forex-nuus wat ‘n invloed op wisselkoerse het. Ek sal geen voorbeelde gee nie, aangesien u op ‘n betroubare Handelsentrum, beide binnelandse en buitelandse, ‘n kalender kan vind vir die vrystelling van Forex-nuus. In die reël word hierdie kalender ‘n week vooruit en op sommige webwerwe ‘n maand vooruit gegee.

WAT MOET U AANDAG TOT EERSTE BETAAL?
Op grond van histories vaste reëls is die dollar die belangrikste en verwysingswêreldgeldeenheid in die Jamaikaanse geldeenheidstelsel. Daarom moet die nuus oor die VSA eerste aandag gee. Daar moet verder op gelet word dat die forexmark vanweë sy besonderhede 24 uur per dag werk. Die daaglikse verhandelingsessie van die valutamark word egter gewoonlik verdeel in drie hooftydperke, drie intradag-handelsessies – Asiër, Europees en Amerikaans. Die belangrikste stroom Forex-nuus in die VSA, met enkele uitsonderings, het dus aan die begin van die Amerikaanse handelsessie gekom. Beursmarkte in die Verenigde State begin respektiewelik om 8 uur die oggend, Moskou-tyd om 16-00. In die reël word belangrike nuus op die forex-nuuskalender ‘n halfuur en ‘n half uur na die aanvang van die handelsessie gepubliseer, onderskeidelik om 16-30 en 18-00. Dit is op die oomblik dat die toppuntaktiwiteit in die valutamark waargeneem sal word. Selfs vir ‘n ywerige voorstander van tegniese ontleding, kan slegs een kennis van so ‘n patroon goeie voordele inhou, sal hy eenvoudig weet dat u op hierdie tydstip moet voorberei op goeie handel.

Daar moet ook weereens kennis geneem word dat Amerikaanse nuus vir enige forex-geldeenheidpaar belangrik sal wees.

Verder, vir elke belangrike geldeenheidspaar, sal ekonomiese nuus van die land wie se geldeenheid met die dollar gepaard is, ook belangrik wees. Vir die EURUSD-paar is dit byvoorbeeld nuus oor die eurosone, enook (waaraan aandag gegee moet word) is die nuus van die belangrikste lande in die eurosone – Duitsland, Frankryk en Italië. In hierdie verband moet daarop gelet word dat die feit dat Duitsland, veral in onlangse jare al hoe meer dominante posisies in die eurolande inneem, die nuus oor hierdie land selfs belangriker beskou word as die nuus oor die eurosone. ‘N Soortgelyke benadering is van toepassing op ander geldeenheidspare GBPUSD, USDJPY, USDCHF ensovoorts.

Daar moet ook op gelet word dat die nuusberig vir ander sleutelpare ook ongeveer dieselfde logika volg as die nuusberig vir die VSA; die belangrikste blok nuus oor die ekonomie van hierdie lande val op die eerste twee uur vanaf die begin van die handelsessie in hierdie lande. U moet mettertyd gelei word: New York-tyd volgens die nuus uit die VSA, Londense tyd volgens die pond, die Frankfurtse tyd volgens die euro, die Tokio-tyd volgens die Japannese jen.

As gevolg hiervan gee selfs ‘n oppervlakkige kennismaking deur ‘n handelaar wat tegniese ontleding gebruik met die basiese beginsels van fundamentele analise, sigbare voordele, en sluit nie die eie “tegniese” metode uit nie. Forex-ekonomiese nuus word gereeld op ‘n duidelike skedule gepubliseer, met die wete dat hierdie “tegniek” gereed is vir ‘n barsmarkaktiwiteit gedurende die ure van die bekendmaking van ‘n nuus. Dit is egter opmerklik dat dit slegs die eerste stap in die bemeestering van die “fondament” is; ‘n dieper studie van hierdie ontledingsmetode gee nog groter voordele in die handel. In die daaropvolgende artikels oor hierdie onderwerp word beskryf hoe om dit te gebruik, en hoe om die gebeure wat in die mark plaasvind, beter te verstaan, wat die handel ‘n sinvolle proses maak.