Categories
Forex-opleiding

‘N TALE VAN MYSTERIOUS STAPPE VAN ELKES

Stopverlies of net “elande” is ‘n noodsaaklike instrument om geldsbestuur na te kom. Hoe word ‘elande’ in die handel hanteer?
In die mitologie van veehandelaars is daar diere wat bekend is in ‘n breë kring van die samelewing, soos die Bul en die beer. Maar ondanks die daaglikse gebruik daarvan is dit onwaarskynlik dat Engelssprekende gebruikers die bestaan ​​van ‘n Elk vermoed. Inteendeel, die Russe weet wie hierdie Eland is, maar waar om dit te stel, en nog meer hoe om korrek daarmee te kommunikeer, is nie almal ingelig om te weet nie.

stop verlies

StopLoss is in wese dieselfde volgorde, maar in teenstelling met ander eweknieë, is dit ‘n beperking van risiko’s, eerder as om wins te maak. Ongelukkig weet nie almal hoe om hierdie ‘risiko-boa’ te gebruik nie, en plaas dit dit dikwels op die lys van uitgestorwenes, en gooi dit heeltemal uit hul strategieë, wat tot rampspoedige resultate lei.

 
Waarom word elande nie in die buitewoud gelief nie? Omdat hierdie onvoorspelbare dier die eiendom het om te word waar die prys gaan, en dan eers sal hy ‘n beer of ‘n bul kies om mee te gaan. Waarom gebeur dit? Gedeeltelik vir die onbehoorlike hantering van hierdie herbivore, deels as gevolg van die walvismaneuvers. Dus word Elks sondebokke in hierdie fantastiese woud. Nou tot die werklikheid.

Een van die reëls van geldbestuur lui: “Beperk verliese vir elke transaksie tot hoogstens 5% van die balansstaat”. Met ander woorde, dit beteken dat die Elk nie verder kan gaan as die aantal punte wat daaraan toegeken word nie, afhangende van die volume van die bestelling vir elke transaksie. Maar die reël is nie altyd geskik in elke spesifieke situasie nie. Te oordeel na die langtermynkaarte is die stopvlak laag genoeg om die geraas in ag te neem, en hoog genoeg om die stop / winsreël 1: 3 te weerstaan. Om 15 minute lank te stop, beteken dat u nie genoeg wins verdien nie, maar ‘n bietjie hoër is – om dit met geraas te vang. Vir aggressiewe spekulante is sulke vooruitsigte oor die algemeen onaanvaarbaar, aangesien die aanslag se grootte afneem met ‘n toename in die volume van die bestelling. So waar om dit te stel !?

Eerstens moet u evalueer waar dit veilig kan wees om in ‘n spesifieke situasie te stop. As u kanale gebruik, word die stop gewoonlik buite die kanaal geplaas. As dit ondersteunings- / weerstandsvlakke is – per vlakke. Dus, met die verdeling van kanale of grense, is dit waarskynlik dat die neiging sal ontvou en dat u fondse gespaar sal word van die naderende dood. As daar nie kanale of grense naby is nie, is die beste opsie om ‘n eland te installeer, bo of onder die vorige kers wat onderskeidelik te koop of te koop is. Daar is verskillende standaardaanwysers (Turkye is ook ‘n dier!), Wat die instelling van uittreepunte vereenvoudig – Bollinger en Parabolic. Met Parabolic is alles eenvoudig – die stop word op die indikatorpunte geplaas, en die Bollinger werk volgens die kanaalreël.

Na alles “hierbo” en “onder” word die afstand tussen die beoogde inset en stopverlies gemeet. As die moontlike verliese minder as 5% is en die wins heel haalbaar is, kan u veilig in die mark beland.

Dikwels is hierdie gegewens nie voldoende om te bepaal of die uitgang uit die posisie korrek of verkeerd gestel is nie. As die moontlike verliese meer as 5% is en die wins tot die hemel toe groei, is dit beter om te wag vir ‘n gunstiger situasie. As die stopvlak te klein blyk te wees, is dit beter om hom ‘n bietjie meer vryheid te gee, sodat hy nie ‘n “loop” -prys in die horings kry nie.

Maar hier eindig “elk-avonture” nie daar nie. Sodra die prys ‘n sekere positiewe afstand van die ingangspunt bereik het, kan die Elk daarna begin beweeg. Na aanleiding van die reël “bo / onder die vorige kers”, kan hy die prys suksesvol inhaal op die punt waar die impuls uitgeasem word en vra vir ‘n terugtrekking. Vir sulke doeleindes is ‘n drywende stopverlies spesiaal ontwikkel, maar met beperkings op punte, bring dit nie die gewenste vrugte nie.

Sulke maniere om risiko’s te beperk, bemoeilik die toets van strategieë en die beraamde maandelikse inkomste, maar is buigbaarder as die duidelik omskrewe grootte van die eland.

S&P 500 VOORRAADINDEX (VERVOLG)
Die S&P 500-indeks word nie net in die Verenigde State verhandel nie. Beskrywing en kenmerke van die Europese en Asiatiese aandele indekse gebaseer op die S&P 500.
Ons gaan voort met die gesprek wat ons in die laaste artikel oor S&P-aandele indekse begin het. Die behoefte aan so ‘n voortsetting is voor die hand liggend – Standard & Poor’s bereken immers nie net die S&P 500-indeks wat ons die vorige keer ontmoet het nie. In totaal bereik die aantal indekse in die S&P-familie honderde. Onder hulle is albei industrie-indekse wat die markdinamika van enige sektor van die Amerikaanse ekonomie weerspieël, en saamgestelde indekse – wat verband hou met die hele Amerikaanse ekonomie as geheel. Benewens die S&P 500, sluit dit die S&P 400 en S&P 100 in. Soos u kan voorstel, toon die syfers in die indeksnaam die aantal maatskappye wat uitreik, gebaseer op die aandeelpryse wat bereken word.

Maar wat het ons alles oor die State en die State ?! Natuurlik is die VSA die nommer 1-ekonomie, maar daar is steeds ander sterk spelers in die wêreldarena. Standard & Poor’s is deeglik bewus hiervan. Daarom word indekse ook vir ander wêreldekonomieë bereken! Ons sal vandag oor hulle praat. En ons sal uit Europa begin.

Wall straat

INDEX S&P EUROPE 350

 Die S&P Europe 350-indeks word bereken op grond van aandele van 350 maatskappye uit sewentien lande van Wes-Europa: Groot-Brittanje, Frankryk, Duitsland, Switserland, Nederland, Italië, Spanje, Swede, België, Finland, Ierland, Denemarke, Portugal, Noorweë, Luxemburg, Griekeland en Oostenryk. Die beginsels vir die inlywing van ‘n korporasie in ‘n indeks is soortgelyk aan dié vir die S&P 500-indeks.

Soos op die amptelike webwerf van Standard & Poor’s gesê, dek hierdie indeks 70% van die markkapitalisasie van die Wes-Europese streek. Dit beteken natuurlik nie dat al die sewentien van die genoteerde nasionale ekonomieë in gelyke getalle in die indeks verteenwoordig word nie.

As ons oor die verdeling van die indeks na industrie sektore praat, is die verskille van Amerika duidelik. Die toonaangewende sektor vir inligtingstegnologie in die VSA is slegs ongeveer 3% in die Europese indeks en is ‘n absolute buitestaander. Soos hulle sê, die wêreldverdeling van arbeid in aksie. En die drie toonaangewende bedrywe is: finansiering – 23,05%, basiese verbruikersgoedere – 12,97%, energie – 11,04%.

ANDER STREEKS- EN PYNINDEKSE
Die belangrikste streeksindekse S&P sluit ook die volgende in:

  • S & P / TSX 60 – Kanadese aandele-indeks. Die afkorting TSX verwys na die Toronto-beurs, waarmee hierdie indeks ontwikkel is;
  • S & P / ASX 50 – Australiese aandelemarkindeks, ontwikkel met die deelname van die Australiese aandelebeurs;
  • S&P Latyns-Amerika 40. Die dekking van hierdie indeks sluit 40 toonaangewende ondernemings in Mexiko, Brasilië, Argentinië en Chili in;
  • S&P Asia 50. Die indeks dek die aandelemark in Hong Kong, Suid-Korea, Taiwan en Singapoer. En waar is die tweede wêreldekonomie – Japan? ‘N Afsonderlike indeks is vir haar geskep –
  • S & P / TOPIX 150. Terloops, TOPIX is die Tokio-aandelebeurs.
  • GLOBAL 1200 S&P-INDEX
  • 500 + 350 + 60 + 50 + 40 + 50 + 150 … Wat sal gebeur? 1200? Nee, ons kry die S&P Global-indeks! Maar die aantal ondernemings met uitreikers wat daarin opgeneem is, is regtig gelyk aan 1200. Hierdie wêreld se eerste wêreldindeks word bereken op grond van die Amerikaanse S&P 500, sowel as al ses streeksindekse wat in hierdie hoofstuk beskryf word. Gevolglik het beleggers ‘n unieke geleentheid in reële tyd om die polsslag van die hele wêreldekonomie te monitor. ‘Wie is die baas in die huis’, kan egter dadelik gesien word; die Amerikaanse ekonomie se gewig is ongeveer 40% in die wêreldindeks, en nege is in die top tien maatskappye.