Categories
Forex-opleiding

FAKTORE BETREFFENDE DIE EURUSD-KURSUSKURSUS

Eurosone – 12 lande wat die euro gebruik om die bruto nasionale produk te bereken: Duitsland, Frankryk, Italië, Spanje, Nederland, België, Oostenryk, Finland, Portugal, Ierland, Luxemburg en Griekeland.

EUROPESE SENTRALE BANK (ECB)
Monitor die valuta-beleid van die eurosone. Die besluitnemingsliggaam is die Raad van Goewerneurs, wat bestaan ​​uit die Raad en die goewerneurs van nasionale sentrale banke. Die Raad bevat die president van die ECB, die vise-president, en vier ander lede.

Europese beleidsdoelstellings van die Sentrale Bank

Die hoofdoel van die ECB is prysstabiliteit. Daar is twee hoofpilare van monetêre beleid. Die eerste is die vooruitsig op prysgebeurtenisse en die risiko’s van prysstabiliteit. Prysstabiliteit word gedefinieer as die geharmoniseerde indeks van verbruikerspryse (HICP) op hoogstens 2% te hou. Die tweede is monetêre groei gemeet aan M3. Die ECB beveel ‘n jaarlikse groeikoers van 4,5% vir M3 aan.

Global network and financial technology concept.

 
Die ECB-raad vergader elke tweede Donderdag van die maand om rentekoerse aan te kondig. Wanneer die ECB elke maand vir die eerste keer vergader, hou hy ‘n perskonferensie waarin hy perspektief gee oor monetêre beleid en die ekonomie as geheel.

RENTEKOERSE VAN DIE EUROZONE
Die herfinansieringskoers van die ECB is die korttermynrentekoers wat gebruik word om likiditeit te bestuur. Die verskil tussen die herfinansieringskoers van die ECB en die Amerikaanse fondskoers is ‘n goeie aanduiding vir die beweging van die geldeenheidspaar EUR / USD.

3-MAANDSE EUROPEOSITE (EURIBOR)
Rentekoers vir Euribor van 3 maande, d.w.s. ‘n deposito wat by banke buite die eurosone geplaas word, dien as ‘n waardevolle maatstaf om rentekoersverskille te bepaal om wisselkoerse te help evalueer. As ‘n teoretiese voorbeeld vir EUR / USD – ‘n groot rentekoersverskil ten gunste van euribor teenoor die euro-dollar-deposito dui op die waarskynlikheid van ‘n toename in die EUR / USD-paar. Soms werk hierdie verhouding nie as gevolg van die invloed van ander faktore nie.

10-JAAR REGERINGSVERPLIGTINGE (BONDE)
‘N Verdere belangrike faktor in die EUR / USD-koers is die verskil in rentekoerse tussen die VSA en die eurosone. Die Duitse 10-jarige Bund word gereeld as maatstaf gebruik. Aangesien die Bund-koers van tien jaar laer is as die Amerikaanse tien-jaar-skatkiswetsontwerp, word die verspreiding (d.w.s. toename in Duits of die verlaging van Amerikaanse papier) verwag om EUR / USD te bevoordeel.

Verbreiding van die verspreiding sal teen die kursus optree. Die tien-jaar-VS-Duitse verspreiding werk dus redelik met vertroue. Tendense in hierdie geval is gewoonlik belangriker as absolute waardes. Die verskil in rentekoerse stem natuurlik ooreen met die groeivooruitsigte van die Verenigde State en die eurosone.

EKONOMIESE MAKRO DATA

Die belangrikste ekonomiese gegewens vir die streek kom van Duitsland, die grootste ekonomie. Die belangrikste gegewens is gewoonlik die bruto nasionale produk (VSC), inflasie (VPI en HICP), industriële produksie en werkloosheid. In Duitsland word veral ‘n belangrike gegewens in die IFO-opname vertoon, wat ‘n wyd gebruikte aanwyser vir bedryfsaktiwiteite is. Belangrik is ook die begrotingstekort van individuele lande, wat volgens die verdrag vir groei en stabiliteit onder 3% van die bruto nasionale produk moet bly. Lande het ook doelwitte om hul tekorte verder te verminder, en probleme om hierdie doelwitte te bereik, sal waarskynlik die euro benadeel.

KRUISKURSUS-EFFEK
Die EUR / USD-koers word soms beïnvloed deur die beweging van kruiskoerse (nie-dollar-koerse), soos EUR / JPY of EUR / CHF. EUR / USD kan byvoorbeeld daal as gevolg van sterk positiewe nuus uit Japan, wat gefiltreer word deur ‘n daling in die EUR / JPY-koers.

3-MAANDSE EURO TOEKOMSTE (EURIBOR)
Die kontrak weerspieël die markverwagtinge vir 3-maande-euro-Euro-deposito’s (euribor). Die verskil tussen die Eurodollar-termynkontrakte op 3 maande en die Euro-Euro-deposito-termynkontrakte is ‘n moet by die bepaling van die verwagtinge van EUR / USD.

ANDER AANWYSERS beïnvloed die mosie van EURUSD-PERE
Daar is ‘n sterk negatiewe verband tussen EUR / USD en USD / CHF, wat die ooreenkoms tussen die euro en die Switserse frank weerspieël. Dit is omdat die Switserse ekonomie baie afhanklik is van die ekonomie in die eurosone. In die meeste gevalle gaan ‘n daling in die EUR / USD-paar gepaard met ‘n daling in EUR / CHF. In ‘n krisissituasie werk dit egter nie altyd nie.

POLITIEKE FAKTORE
Soos alle EUR / USD-koerse, is dit vatbaar vir politieke onstabiliteit, soos die bedreiging van ‘n koalisieregering in Frankryk, Duitsland of Italië. Politieke of finansiële onstabiliteit in Rusland is ook ‘n rooi vlag vir EUR / USD as gevolg van ‘n beduidende hoeveelheid Duitse beleggings wat aan Rusland gerig is.

LEER SUKSESVOLLE HANDEL

Om die handel stabiel te hou en volhoubare inkomste te genereer, is dit nodig om die huidige stand van die mark duidelik te identifiseer en die toepaslike handelstrategieë met die maksimum opbrengs te gebruik. Handelsterminale bied deesdae verskillende instrumente aan om gunstige geleenthede vir wins te identifiseer en toe te pas, ongeag of die huidige mark lomp, sterk of neutraal is.

Die verkryging van die nodige inligting oor die mark is egter nog nie ‘n feit om wins te maak nie. Die mark het op enige gegewe tydstip gunstige toestande, en van die een belowende installasie na die volgende beweeg die pryskaart soms redelik stadig. Dikwels bevat pryskaarte teenstrydige inligting waarin sekere elemente van risiko en beloning met mekaar in stryd is. Soms gee hierdie onverenigbaarheid ‘n leidraad vir die volgende handel, meer gereeld is dit ‘n gerug wat geïgnoreer moet word. Dit is baie belangrik vir die suksesvolle handel dat die verskil tussen hierdie twee marktoestande duidelik is.

 Gerugte vergesel sowel negatiewe as positiewe terugvoer, en is meestal tipies vir die periodes van die verhandeling wanneer die meeste markdeelnemers verkies om weg te bly as om in die afgrond te dompel. Nie alle belowende installasiesettings vir openingsposisies word deur handelaars gebruik nie, al is dit net omdat die kontantbronne op handelsrekeninge beperk is. Baie deelnemers aan die mark sondig deur voortydige “trek die sneller”, in plaas van die berekening van die winste, duidelik volgens effektiewe handel strategieë. Onthou dat die lewensduur van die handelaar eerstens selfdissipline bied. Op die een of ander manier soek handelaars onbewustelik opwinding en soek winsgewende posisies in ‘n rustige mark. Probeer om u emosionele drempel te verlaag en wag versigtig vir regte seine.

Ongeag die fase van die huidige mark, gebruik ‘n verenigde benadering tot die implementering van alle soorte handelstransaksies: maak ‘n posisie oop met ‘n minimale risiko vir verliese, en sluit ‘n posisie as daar ‘n groot risiko is. Hierdie meganisme stem altyd ooreen met die klassieke handelstaktieke: koop teen ondersteuningsvlakke en verkoop teen weerstandsvlakke. Hierdie definisie is egter ook van toepassing op die gebied van strategieë van ‘n momentumhandelaar wat duidelik werk en omgee vir die veiligheid van elke transaksie.

Wanneer handelaars voorberei om ‘n posisie te open, bestudeer hulle sowel die huidige marksituasie as die moontlike reaksie van die skare, wat omvattende beplanning en ondeurdagte transaksies vereis, wat gereël is in ooreenstemming met die belangrikste neiging, maar teen die huidige emosionele toestand van die markgroep. Hierdie strategie weerspreek in wese die tradisionele taktiek van momentumhandel. Die ontwikkeling van die teen-neiging gee handelaars uitstekende vlakke vir openingsposisies wat gemaklike voorwaardes vir uitgang vind by die volgende stoot, op die oomblik wanneer nuwe markdeelnemers die spel betree en die rigting van hul posisies verander.

Spelers met ‘n wye handelservaring kan dit bekostig om meer gevorderde handelstegnieke te gebruik om transaksies te open in omstandighede met ‘n nie so ooglopende minimale risiko vir verliese wanneer hulle traagheid van beweging versnel. Sulke uiters wisselvallige posisies vereis noukeurige plasing van stoporders om risikokapitaal te handhaaf. Vir verskillende taktieke om die mark te betree, bly die strategie om die mark te verlaat egter eenvormig. Let op die versnelling van die prys en gee die posisie aan die gulsige hande van ander handelaars op die oomblik wanneer die prys die hoërisikosone binnekom.