Categories
Forex-opleiding

KIES FOREX MAKELAAR OF HANDELSENTRUM

Die keuse van ‘n Forex-makelaar is ‘n baie belangrike en deurslaggewende oomblik. Daar is deesdae baie ondernemings wat toegang bied tot werk in die internasionale valutamark Forex.

Alle ondernemings wat dienste in die valutamark lewer, kan in makelaars en beleggingsbanke verdeel word. Hieronder sal ons die belangrikste faktore wat die regte keuse van makelaar beïnvloed, oorweeg:

 1. Die bedrag van aanvangskapitaal;
 2. Roem en reputasie van ‘n makelaar;
 3. ure gedurende die werksweek;
 4. Kommissiegelde;
 5. Die vlak van verspreiding;
 6. Verskeie bykomende beperkings op handel;
 7. Betroubare kommunikasie met ‘n makelaar en tegniese ondersteuning;
 8. Bykomende dienste en produkte vir kliënte;
 9. Gemak om met sagteware te werk.

BEDRAG VAN BEGIN KAPITAAL VAN ‘N HANDELAAR

 
Die grootste faktor by die keuse van ‘n makelaar of verhandelingsentrum is die grootte van u aanvangskapitaal. Ondanks die feit dat daar vandag ‘n aanbod in die valutamark vir die eienaar van enige bedrag is. Die meeste makelaars fokus op deposito groottes gelyk aan $ 2000. Dit beteken egter glad nie dat u die beste voorwaardes en absolute waarborge vir tydige betalings en die behoud van verdienste vir die geld aangebied word nie. Dit hang alles af van wie u as verteenwoordiger op die internasionale valutamark gekies het.

As die makelaar u aanbied om met $ 1000 of minder te begin verhandel, beteken dit dat u posisies nie direk tot die interbankmark toegetree word nie, maar slegs deur die posisie van verskillende deelnemers op te som.

As u besluit om met groot beleggings in die mark te begin werk, is ‘n soliede westelike bank geskik vir u, waarin die aanvangskapitaal minstens $ 50.000 – $ 100.000 moet wees.

Baie mense dink dat dit die moeite werd is om met sulke deposito’s op die mark te begin. Daar kan egter van kleiner hoeveelhede afgesien word. Die belangrikste reël waaraan ‘n handelaar moet voldoen: die bedrag wat in die werk op die mark belê is, moet gelyk wees aan die bedrag waarvan die verlies nie vir u verwoes sal wees nie.

Reputasie van ‘n Makelaar- en Handelsentrum
Voordat u geld aan die maatskappy oordra, is dit nodig om al die inligting oor die makelaar en dts in detail te bestudeer. U moet let op die tydstip waarop die onderneming in die mark bestaan. Natuurlik is dit verkieslik om ‘n makelaar te kies wat lank op die mark werk, maar soms is dit nuwe ondernemings wat die gunstigste en gemaklikste werksomstandighede in die Forex-mark bied. Raadpleeg vriende wat reeds op die mark verhandel, of besoek die forex-forums. In die reël val bedrog nie onder handelaars nie. U moet let op die makelaars oor wie u soveel positiewe inligting as moontlik versamel het.

WERK GEDURENDE DIE WEEK

Die maatskappy wat Maandagaand open en Vrydag nader aan middernag klaar is, moet voorkeur geniet. Dus, byvoorbeeld, om ‘n winsgewende posisie vir die naweek te verlaat om meer te verdien, plaas ‘n beskermende bestelling op so ‘n manier dat selfs met ‘n negatiewe uitkoms ‘n bietjie verdien gedurende die naweek. Dit kan egter gebeur dat daar Maandagaand ‘n onverwagte gebeurtenis plaasvind wat sal bydra tot ‘n skerp sprong in die koers teen u posisie. ‘N Makelaar wat nege in die oggend arriveer, sal ‘n beskermingsbevel uitvoer teen die prys wat hy op sy monitor sien. As gevolg van ‘n onderbreking in die werk van die makelaar, sal dit vir u redelik riskant wees om die posisie oor naweke oop te laat.

KOMMISSIESBELONINGS VIR MAKELAAR OF DC

Deur toegangsdienste aan die internasionale valutamark te lewer, verdien die makelaar geld op die verspreiding. Versprei – die verskil tussen die verkoopprys en die koopprys. Die meeste makelaars in die Forex-mark verdien juis as gevolg van hierdie prysverskil. As u ‘n makelaar of ‘n bank met ‘n soort addisionele kommissie teëkom, kan u veilig na ‘n ander makelaar soek, aangesien bykomende kommissies noodwendig die toestand van u rekening sal beïnvloed. Dit is egter die moeite werd om te weet dat alle makelaars ‘n kommissie het om ‘n pos in ‘n dag oor te plaas – Ruil.

MAKELAAR- OF HANDELINGSENTRUMVLAKVLAK

Verspreiding is die basis van die makelaar se verdienste. Daar is twee soorte makelaars:

 • met ‘n vaste verspreiding;
 • met ‘n drywende verspreiding.

‘N Vaste verspreiding is ‘n konstante verskil tussen die koop- en verkoopkoers, ongeag die huidige marksituasie. U kan vandag egter baie makelaars vind wat ‘n drywende verspreiding bied. As gevolg van gereelde prysskommelings in die Forex-mark, skep ‘n drywende verspreiding egter groot ongemak vir die handelaar, aangesien die verspreiding ongeveer 50 punte kan bereik. Maar ‘n drywende verspreiding het sy voordele. In ‘n kalm mark kan ‘n swewende verspreiding byvoorbeeld tot 1-2 x punte daal, terwyl ‘n vaste verspreiding op dieselfde vlak bly.

AANVULLENDE HANDELSBEPERKINGS
Vandag kan u makelaars en DC’s ontmoet wat oefenaddisionele beperkings op handel. In die reël is dit ‘n bepaling op die verpligte aantal transaksies vir ‘n sekere periode. Wees baie bedag op al die klousules van die geslote ooreenkoms, bepaal watter voorwaardes van die ooreenkoms vir u die beste aanvaarbaar is en watter nie.

BETROUBARE KOMMUNIKASIE MET ‘N MAKELAAR EN TEGNIESE ONDERSTEUNING
Die makelaar moet altyd 24 uur per dag kommunikasie ondersteun, en dit is wenslik dat dit nie net via ‘n elektroniese terminale is nie, maar ook via gewone telefoonkommunikasie. In die reël werk tegniese ondersteuning van 9 tot 18 uur.

ADDISIONELE DIENSTE EN PRODUKTE VIR KLIËNTE
Dikwels is dit verskillende ontledingsprogramme, met gratis kwotasies en nuus. Dit vergemaklik die werk van die handelaar, veral in die eerste maande van die werk op die Forex-mark.

Gemak om met die sagteware te werk
Natuurlik kan u gewoond raak aan enige sagteware, maar voordat u ‘n ooreenkoms met ‘n makelaar sluit, word aanbeveel om ‘n demo-weergawe van die handelsterminal te installeer en te toets. Hoe meer intuïtief die program-koppelvlak is, hoe makliker sal dit wees om daarop te werk. Dit is egter nie die belangrikste punt wanneer u ‘n makelaar in die Forex-mark kies nie.

Elke handelaar wil die perfekte makelaar of handelsentrum vind, dit is ongelukkig nie altyd moontlik nie. Ons moet sekere foute oplos. Kies die makelaar en besluit oor die belangrikste punte vir u. Bestudeer al die klousules van die kontrak en baie geluk met die handel op die internasionale valutamark.

SEKURITISERING IS DIE REDE VIR DIE FINANSIËLE KRISIS VIR FOREX

Tydens die ontwikkeling van die wêreldwye finansiële krisis het dit geblyk dat sekuriteite wat deur Amerikaanse verbandleninge verseker word, baie wydverspreid was: hulle is deur baie maatskappye besit – van reuse-beleggingsbanke tot klein beleggingsfondse. Toe hierdie effekte problematies blyk te wees, het dit baie probleme veroorsaak, en die wydverspreide voorkoms van hierdie effekte het ‘n ware sistemiese aard van die probleme opgelewer. In hierdie artikel sal ons egter nie die oorsake van die krisis hanteer nie, maar ons sal ‘n ander verskynsel ondersoek – die sekuritiseringsmeganisme, waardeur sekuriteite, soos verbandleninge, so wyd beskikbaar word.

DIE BEGRIP VAN SEKURITEIT

Formeel is sekuritisering (van die Engelse effekte – effekte) ‘n manier om finansiering te lok wat verband hou met die uitreiking van sekuriteite gerugsteun deur bates wat inkomste genereer.

Ondanks die feit dat die definisie taamlik ingewikkeld kan lyk, is die idee van sekuritisering gebaseer op ‘n redelik eenvoudige beginsel, wat maklik deur ‘n voorbeeld geïllustreer kan word.

 Gestel jy besit ‘n bate wat inkomste genereer, soos ‘n mini-hotel wat jy huur. Terwyl alles rustig is, is u redelik tevrede met die maandelikse huurinkomste, maar op een of ander tyd het u moontlik ‘n groot hoeveelheid geld op een slag nodig en wil u toekomstige maandelikse betalings vandag ‘verruil’ vir ‘n groot eenmalige betaling. Natuurlik sal die mini-hotel op die tradisionele manier verkoop word, maar soms kan hierdie opsie ongerieflik wees: dit neem byvoorbeeld lank om na ‘n koper te soek wat onmiddellik gereed is om ‘n groot bedrag te betaal. Dan kan u na sekuritisering soek vir hulp: u sal nie die hotel self verkoop nie, maar die huurbetalings wat dit elke maand bring. U kan onmiddellik 5 of 10 kennisse aanbied om die reg te koop om die ooreenstemmende deel van die huurkontrak te ontvang, terwyl dit makliker kan wees om sulke regte op ‘n deel van die inkomste te verkoop. Sodra u die transaksie voltooi het en die kopers dokumentêre regte op inkomste uit die hotel gee, is dit sekuritasie: dokumentêre regte word uitgereikte sekuriteite wat verseker word deur ‘n inkomste-genererende bate (mini-hotel).

Dit is duidelik dat alles in ons voorbeeld redelik eenvoudig is, maar in die werklike lewe maak sekuritisering baie meer ingewikkelde “truuks” moontlik – dus kan u die inkomstestroom uit verskillende bates tegelyk met die hulp daarvan verkoop. Boonop kan bates sowel in tipe as in kwaliteit verskil.

Verbandlenings in die Verenigde State, wat in die inleiding tot hierdie artikel bespreek is, is op soortgelyke wyse gesekuriteer. Banke en ander finansiële ondernemings het verbandlenings uitgereik aan gesinne van verskillende kredietrisiko’s, waarna hulle hierdie lenings in leningspoele gekombineer het. Nadat die swembad gevorm is, is sekuriteite op die basis uitgereik (kom ons noem dit effekte), waarvan die kopers alle betalings op lenings uit die swembad ontvang het. As gevolg van die feit dat effekte reeds ‘n baie geriefliker “formaat” is om te herverkoop, byvoorbeeld op die aandelebeurs, versprei hierdie sekuriteite vinnig onder baie beleggers regoor die wêreld.

Sekuritisering kan dus as ‘n onderneming voorgestel word wanneer ons die inkomste uit verskillende bates in een “winsgewende mengsel” verpak, wat ons dan in baie homogene stukke (sekuriteite) sny en dit aan almal verkoop (sien Fig. 1).

sekuritering
VOORDELE UIT SEKURITEIT
Soos ander finansiële markinstrumente, maak sekuritisering meer effektiewe omskakeling van spaargeld in beleggings moontlik. As ons die deelnemers aan die sekuritiseringsproses oorweeg, dan is daar drie belangrikste: diegene wat wil belê, diegene wat geld nodig het, en die organisatoriese onderneming wat sekuritisasie beoefen.

Sekuritisasieprodukte is sekuriteite wat beskikbaar word vir ‘n wye verskeidenheid individue wat wil belê. Die ‘formaat’ van sekuriteite self bied ‘n aantal voordele vir beleggers: eerstens is dit toeganklik, selfs vir klein beleggers, en tweedens word dit maklik gekoop en verkoop. Boonop laat sekuritisering individuele beleggers toe om beleggings te maak wat voorheen onmoontlik was. Byvoorbeeld, dit is onwaarskynlik dat ‘n individuele belegger met $ 1 000 ten minste een verbandlening kan uitreik. Terselfdertyd sal dit vir hom nie moeilik wees om verskeie verbande wat met verbandleninge verseker is, te koop nie.

Daardie markdeelnemers wat fondse insamel (byvoorbeeld lenings ontvang of bloot bates verkoop), vind baat by die feit dat sekuritisering in ‘n baie groter beleggerskring belê, en daarom die aanbod van uitleenfondse verhoog, wat tot gunstiger transaksievoorwaardes lei. byvoorbeeld om rentekoerse te verlaag.

Histories word sekuritisering eers in die Verenigde State spesifiek gebruik vir die finansiering van verbandlenings, en dit het die afhanklikheid van plaaslike verbandmarkte aan die mag van plaaslike banke en kredietverenigings laat verswak, want nou kan die finansiering van verbande in een staat gefinansier word selfs deur ‘n buitelandse belegger wat besluit het om te kooprelevante sekuriteite op die New York-aandelebeurs.

Ten slotte verdien die organiserende ondernemings hul wins deur die sekuritiseringsproses te bedien, terwyl hulle nie hul geld belê en geen risiko’s neem nie, anders as byvoorbeeld ‘n handelsbank by die uitreiking van ‘n verbandlening.