Categories
Forex-opleiding

Watter gedagtes besoek u op die oomblik wanneer u FOREX verhandel?

As u vir uself sê “net om nie te verloor nie”, kan u ‘n verlies veroorsaak, of ten minste ‘n geleentheid misloop. Onthou dat die handel in beurings geleenthede benut en verliese aanvaar, selfs as u dit klein hou.

As u vir uself sê: “Ek kan hier groot geld verdien”, sal u u posisies waarskynlik oorlaai en waarskynlik met groot verliese beland, te groot volgens u beginsels van geldbestuur.

 
U vertel uself van ‘n sekere markinstrument: ‘dit moet daal as gevolg van dit en dat; dit moet om hierdie en om hierdie rede opstaan. ” Hierdie gedagtes beïnvloed dan u sienings en neig hulle in ‘n sekere rigting.

U sê: “Ek glo dit nie!” As u nie glo nie, plaas u die neer wat u duidelik sien en wat regtig gebeur. So ‘n verklaring van wantroue tree op soos ‘n rooi vlag wat vir u sê waar u verkeerd kan gaan.

U vra uself af, “wat as ek verkeerd is?” Dit lei u verbeelding tot die gevolge van verkeerd. As u verslaan voel voordat u selfs op die beurs begin verhandel, sal u geneig wees om die handel oor te slaan en sal u vreeslik voel as dit later winsgewend blyk te wees.

Is u bekommerd oor wat u baas, makelaar, maat of familielede sal dink as u verloor? Sulke gedagtes kan u dalk aarsel as u die mark betree of te vinnig wins maak.

IDEES BEÏNVLOED U HANDEL

Handelsidees, goed en sleg, is kragtig. Dit beïnvloed u persepsie, u interpretasie van die situasie en natuurlik u optrede. U moet u gedagtes beheer.

U kan aan die einde van die handelsdag bespiegel wanneer u die aanbiedinge bekyk:

 • Wat het u gedink toe u ‘n ooreenkoms aangegaan het of nie kon regkry nie?
 • Wat het u gedink toe u die aftrekorder kanselleer, u posisie verdubbel of die mark verlaat het?
 • Waaraan sou u môre in sulke situasies wil nadink?

Dit is die beste as u uself kan vang op die oomblik wanneer u nadink oor iets wat u sal weerhou van u optimale handelsposisie. En u kan dit heeltemal ter plaatse verander. As u hoor wat u sê: “wat as ek verloor?”, Verander dit dan onmiddellik na, “wat as hierdie transaksie vir my groot wins lewer?”. As u hoor wat u sê: “Hierdie mark moet omdraai,” herformuleer dit dan na “wat wys die mark my nou?” of “wat is die waarskynlikheid in hierdie situasie?”

Wie beheer u opinie? Jy. En u kan leer om u opinies te bestuur om u handel te ondersteun.

Mees bekende uitruilverliese van ruilhandelaars

 1. JEROM KERVIL: SKADE OP EURO-TOEKOMSTE VAN $ 7,1 miljard
  Op 26 Januarie het werknemers van die finansiële polisie van Parys ‘n handelaar by een van die grootste banke in Europa, Soci? T, aangehou. Gén? Rale Jerome Kerville het ná $ 7,1 miljard uit die rekening van ‘n finansiële instelling verdwyn. Die omvang van die transaksies van ‘n geslote en onbevoegde werknemer, soos sy kollegas hom beskryf, het volgens die ondersoek 50 miljard euro beloop, wat groter is as die bank se kapitaal, sowel as die grootte Frankryk se begrotingstekort. Op grond van die omvang van hierdie bedrae, het baie kenners tot die gevolgtrekking gekom dat die werknemer optree met die toestemming van die bestuur van die bank. As gevolg hiervan is twee strafregtelike sake in ‘n Paryse hof geopen vir bedrog met Euro-termynkontrakte, wat hulle reeds daarin geslaag het om ‘n “bedrogspul van die eeu” te noem: Soci? T? G? N? Rale teen Jerome Kerville, sowel as ‘n anonieme kliënt van die bank teen ‘n ongelukkige handelaar.
 2. JOHN MERIVESER: VERLIES MET VERHANDELING VAN $ 5,8 BILJOENBONDE
  In 1994 het John Merivezer, ‘n ervare verbandhandelaar, die verskansingsfonds Long-Term Capital Management (LTCM) gestig, waarvan die bates $ 100 miljard beloop het. Merivezer het klante gelok deur ‘n kragtige markstrategie te gebruik, met die belofte om beleggers se risiko tot byna nul te verminder. In 1998 het die fonds ‘n poging aangewend om die Russiese mark te stabiliseer en ‘n groot skuldposisie van die Russiese Federasie te verkry. As gevolg hiervan het die maatskappy bankrot geraak nadat die Russiese Federasie die verwerping van sy finansiële verpligtinge aangekondig het.

 
Die Amerikaanse administrasie het die fonds ‘n lening van $ 3,65 miljard voorsien om te verhoed dat die finansiële krisis eskaleer, wat die maatskappy se verliese tot $ 4 miljard verhoog het. Gevolglik het LTCM vroeg in 2000 die likwidasie van die maatskappy uitgevoer.

 1. JULIAN ROBERTSON: VERLIES IN BEREKENING VAN VOORUITSIGTE AANDELE $ 17 miljard
  Julian Robertson is een van die verloorders wat vroeër op die lys van die grootste beleggers was.

Hy het in 1980 met die Tiger Management-verskansingsfonds begin. Van 1980 tot 1996 het $ 8 miljoen aan beleggings $ 8 miljard geword. In 1998 het Robertson twee dinge beduidend vermink: ‘n noodlottige onsuksesvolle wedstryd teen die Japannese jen en ‘n uitbarsting van hoë-tegnologie-ondernemings in die VSA. As belegger het Robertson ‘n groot weddenskap op aandele gemaak as deel van ‘n strategie wat die aankoop van die belowendste, na sy mening, aandele insluit.

Gevolglik het Tiger verliese gely, het sy bates tot $ 6 miljard gedaal, en in 2000 is besluit om al ses fondse deur Tiger te sluit en die kapitaal aan beleggers terug te gee.

 1. PETER YOUNG: SKADE OP FINANSIËLE BEDROG $ 400 miljoen
  Peter Young het as ‘n fondsbestuurder by Morgan Grenfell Asset Management gewerk (later deur Deutsche Bank verkry). In 1996 is hy uit die maatskappy ontslaan toe oortredings in die werk van die European Growth Trust-fonds onder sy bestuur ontdek is.

Young het in die geheim verskeie ondernemings geskep om aandele-lasbriewe tot sy voordeel te verkoop. Nadat hy ‘n verlies van 220 miljoen pond gely het, het Young in ‘n onbekende rigting weggekruip.

Na twee jaar is hy in ‘n voorstad van Londen gesien, geklee in gehawende vroueklere. Hy is aangekla van die organisering van ‘n bedrieglike skema. Maar toe Young tydens die verhore in vroueklere verskyn en ook verklaar dat hy uitsluitlik met die naam Elizabeth aangespreek moet word, het die hof twyfel oor sy gesonde verstand. Later, nadat dit geblyk het dat Yang homself verskeie beserings opgedoen het, is hy steeds as kranksinnig erken en is die saak van die hand gewys.

 1. JAG BROTHERS: DIE PRESIESE BEDRAG VAN SKADE OP SILVERHANDEL IS NIE OPENBAAR NIE
  Nelson Bunker Hunt en William Herbert Hunt het tussen 1979 en 1980 meer as 100 miljoen onse silwergoud gekoop, wat die prys gedaal het tot $ 50 per ons. Die ineenstorting het in 80 Januarie begin, en op 27 Maart van dieselfde jaar, op die dag wat in die geskiedenis gebly het as “Silwer Donderdag”, het hulle heeltemal in duie gestort.

Na die ineenstorting het die broers 59 miljoen onse verkoop, gekoop vir $ 1,75 miljard, vir $ 1,20 miljard, en sodoende $ 550 miljoen verloor. As hulle voortgaan om dieselfde te doen, het die Hunt-broers in 1988 bankrot geraak.

Nelson Haight is met $ 10 miljoen beboet omdat hy probeer het om metaalpryse te beheer.

Mees bekende verliese van handelaars op ruil, DEEL 1

Die onbeheerde spel van handelaars op die beurs vir die geld van die onderneming, die sogenaamde Rogue Trading, is altyd ‘n potensiële sensasie. Die idee dat een persoon miljoene verloor, indien nie miljarde dollars nie, vang die publiek nie erger as ‘n aksieblokkering nie, en wanneer hierdie een persoon ander mense se geld verloor … Daar is niks om mee te vergelyk nie! Ons gee u aandag aan die top 10 onsuksesvolste handelaars en aandelebestuurders wat baie vreemde geld op die aandelebeurs verloor het volgens die weergawe van die Investopedia.com-portaal.

 1. NICK LEESON – VERLIES OP DIE WISSEL $ 1,3 miljard
  Nick Leeson is een van die bekendste ‘rugers’ in die geskiedenis. In 1992 was Leeson ‘n 28-jarige opkomende ster in die handel. Ongelooflike geluk het die jong man die hoof van die bedryfsafdeling van Barings Bank op die Internasionale Monetêre Beurs in Singapore gemaak.

 
As gevolg van Leeson se optrede het die bank groot verliese gely – hoofsaaklik as gevolg van ongemagtigde spekulasie deur Nikkei-termynkontrakte en -opsies, wat die handelaar ‘n geruime tyd lank in ‘n geheime rekening weggesteek het. Die keerpunt in die loopbaan van die jong “ster” het gekom toe Leeson die “kort straddle” op Nikkei plaas. Die uitwerking van sy optrede het soos ‘n aardbewing gelyk – die volgende dag het die toonaangewende Japanse indeks in duie gestort. Leeson, wat voortgegaan het om ander mense se geld te verloor, het nog probeer om te verhaal en meer en meer riskante weddenskappe te maak. Dit alles moes onvermydelik tot groter verliese gelei het, wat weer tot die bankrotskap van Barings in 1995 gelei het.

Daarna is die bank met ‘n geskiedenis van 230 jaar vir ‘n simboliese 1 pond verkoop. Leeson het 4 jaar in ‘n gevangenis in Singapore deurgebring. Nadat hy in 1999 weens siekte vrygelaat is, het hy die topverkoperboek “Aggressive Trader” geskryf wat daarna verfilm is.

Nick Leeson is tans uitvoerende direkteur van Galway United Irish Football Club.

 1. JOHN RUSNAK: VERLIES IN WERK MET DIE JAPANSE YEN $ 691 miljoen
  In 1993 sluit John Rusnak hom as ‘n valutahandelaar by Allfirst Financial, die Amerikaanse afdeling van die grootste bank van Ierland, Allied Irish Bank. In 1996 het die werknemer met die Japanese jen riskante operasies begin voer. Verder moes Rusnak ‘n dubbele wedstryd speel. As ‘n rustige en beskeie gesinsman het hy skuilname en vervaardigde dokumente gebruik om veral ‘n groeiende finansiële gat te verberg, volgens die Japannese jen. In 1997 het Rusnak se verliese $ 29,1 miljoen bedra, en in 2001 – reeds $ 300 miljoen. Hy het nie net sy verliese verberg nie, maar ook verklarings vervals, waaruit die bank voortgegaan het om geld te verdien. As gevolg hiervan het ‘n ondernemende handelaar ongeveer $ 433 duisend bonus ontvang vir sy bedrieglike bedrywighede.

Nadat hy $ 300 duisend aan opsie-transaksies verloor het, het sy totale verlies $ 691 miljoen bedra. As gevolg hiervan is Rusnak tot 7,5 jaar gevangenisstraf gevonnis en het hy ook die totale bedrag wat deur die bank verloor is – 691 miljoen dollar betaal.

Die FBI het die Rusnak-bedrogspul beskryf as “die grootste bankbedrog in die afgelope dekade in die VSA.”

 1. YASUO HAMANAKA: VERLIES IN DIE KOPPERMARK $ 2.6 biljoen
  Yasuo Hamanaka, ook bekend as “Mr. Copper” en “Mr. 5% op die rekening,” het as handelaar gewerk by een van die grootste groothandelsondernemings in Japan, Sumitomo Corporation, wat spesialiseer in koperhandel. Volgens Hamanaki het die omvang van sy transaksies op ‘n sekere stadium in sy loopbaan 5% van alle wêreldbedrywighede met edelmetale beloop.

Volgens sommige kenners kan die omvang van sy bedrog van 1986 tot 1996 heel waarskynlik daarop dui dat hy nie onafhanklik opgetree het nie, maar aan ‘n sameswering deelgeneem het om die vlak van aanhalings te verander.

In 1996 is Hamanaka agt jaar tronk toe. Die ondersoek het in ag geneem dat hy die handtekeninge van ander handelaars gesmee het om verliese te verberg. Hamanaka het sewe van die agt verlaat en is toe vrygelaat.

 1. LIU CHI-BIN: TOEPASLIKE VERLIES VAN HANDEL OOR $ 1 miljard
  Liu Chi-Bin, wat volgens sommige berigte die posisie van ‘n toonaangewende handelaar in metale by die PRC State Bureau of Reserves beklee, is bekend daarvoor dat hy ‘n groot weddenskap op die daling in koperpryse op die London Metal Exchange (LME) gemaak het en sy voorneme uitgespreek het om 200 duisend te bekom. ton koper (wat hoër is as die LME-reserwes en vergelykbaar is met die volume koperreserwes in China), wat ‘n beduidende toename in metaalaanhalings veroorsaak het. Toe het die ongelukkige speler Londen verlaat, omdat hy nie die kontraktuele verpligtinge nagekom het nie.

As gevolg hiervan moes die hemelse owerhede kwotasies verlaag, beleggers gerusstel en hulle verseker dat die hoeveelheid staatsreserwes van koper vyf keer hoër was as wat voorheen geraamde ramings was, en terselfdertyd Chi-Bin, wat volgens die leierskap van die PRC onafhanklik opgetree het, verwerp en, dienooreenkomstig moet hy self aanspreeklik wees vir verliese.

Kenners sluit egter nie uit dat die styging in die prys van koper-termynkontrakte die strategiese doelwit van die protes van die handelaar was nie, aangesien diegene wat die metaal tydens die daaropvolgende hype verkoop het, die maksimum wins verdien het.Botsende gegewens uit China laat nog nie ‘n akkurate beoordeling van die hoeveelheid skade wat deur Liu Chi-Bin aangerig is, toe nie. Die ligging van die handelaar is nog nie vasgestel nie.

 1. Brian Hunter: VERLIES IN NATUURLIKE GASVERHANDELING $ 6,5 miljard
  Die Kanadese handelaar Brian Hunter het vir die Amaranth Advisors verskansingsfonds gewerk en gespeel om die prys van aardgas te verhoog. Nadat orkane Katrina en Rita in 2005 die Verenigde State getref het, verdriedubbel termynkontrakte verdriedubbel, wat Hunter in Maart 2006 die 29ste suksesvolste handelaar gemaak het.

Toe die vlak van die bedreiging van orkane daal, en daarna die gaspryse, het die verliese van Amaranth-adviseurs meer as $ 6 miljard beloop.