Categories
Forex-opleiding

ECN MAKELAAR – WAT IS DIT?

ECN – Elektroniese kommunikasienetwerk (elektroniese handelstelsels) – hierdie term het vanaf die aandelebeurs na die Forex-mark gekom, waar sulke stelsels aan die einde van die 20ste eeu ‘n alternatief geword het vir tradisionele handelsvloere (ruil).

In werklikheid is ECN ‘n handelsnetwerk wat baie deelnemers aan die mark het, en klante-bestellings word aanlyn gestuur. Die ECN Forex-makelaar stel kliënte-bestellings in staat om interaksie te hê met bestellings van kliënte van ander makelaars. ECN-makelaar bied die afsluiting van klante-transaksies op die wêreldwye handelsplatform, waar alle deelnemers aan die mark (banke, beleggingsfondse en handelaars) teen mekaar verhandel deur binne die stelsel te bie.

 
Deelnemers aan die ECN-stelsel interaksie binne die stelsel en ontvang die beste aanbiedinge vir hul bestellings wat tans beskikbaar is. Alle handelsbestellings oorvleuel intyds tussen teenoorgestelde partye. ‘N ECN-makelaar word dikwels teen ‘n klein fooi gehef.

Soms word STP (Straight Through Processing) makelaars as ECN-makelaars beskou. ‘N ECN-makelaar moet kliënte toelaat om die grootte van hul bestellings in die stelsel te vertoon en dat ander kliënte hierdie bestellings kan sien. Wanneer hulle met ‘n ECN-makelaar handel dryf, kan kliënte gereeld alle huidige toepassings sien en die beste uitvoering vir hul transaksies ontvang.

ECN-handel hou voordele in vergelyking met die handel deur makelaars wat ‘n markvervaardiger is, aangesien ECN-makelaars nie forex-ambagte teen die makelaar uitvoer nie, maar hul teenparty het in die vorm van ‘n ander ECN-makelaarskliënt of in die vorm van likiditeit wat deur ‘n ECN-vennoot voorsien word makelaar. ECN-makelaars is nie spelers teen die kliënt nie, soos markmakers en ander soorte makelaarsondernemings.

In die Russiese mark vir die verskaffing van Forex-dienste is ‘n ECN-makelaar ‘n seldsaamheid. Die meeste maatskappye wat beweer dat hulle ESN-makelaars is, lewer eintlik hierdie diens, maar dit is van toepassing op streng gedefinieerde handelsrekeninge. Daarom, as u ‘n rekening by ‘n maatskappy open, en te hoop dat u met die ESN-stelsel handel dryf, moet u seker maak dat die tipe handelsrekening onderhewig is aan ESN-voorwaardes.

FOREX PYRAMIDING – WAT IS DIT?

Piramide of geleidelike betreding of uitgang uit ‘n posisie word deur baie handelaars gebruik, en hoe groter die handelsdeposito is, hoe meer wend hulle hul tot ‘n piramide-gebaseerde handelstrategie. Waarom word dit gedoen en wat is dit so goed daaraan? Ek wil my visie oor hierdie kwessie bied, ondersteun deur twee jaarlikse daaglikse handelservaring.

WAT IS PYRAMIDING?

Ek sal dadelik sê dat piramidering nie ‘n graal is wat jou ‘n groot hoeveelheid geld kan gee nie; die gemiddelde winsgewendheid verander gewoonlik nie; die hoofdoel van piramidering is om die risiko te verminder. Dit verbeter die handel indirek omdat kan u die hefboom van handel effens verhoog.

Kom ons kyk hoe die piramide in detail werk.

As u op ‘n piramide-gebaseerde strategie verhandel, is daar verskillende tipes risiko’s:

  •   Strategierisiko – dit is die belangrikste tipe risiko wat in alle strategieë geïmpliseer word – die risiko om foute te maak in voorspellings, en om verlies te kry van “die prys het verkeerd gegaan.”
  • Tegniese risiko – dit is ‘n verlies as gevolg van ‘ah damn it!’ Fout tydens invoer van pryse (vir handmatige handel), vries van die internet, terminale, uitvoering (veral belangrik vir arbitrage- en scalping-strategieë), ens
  • Die risiko van volledige bankrotskap van die uitreiker / makelaar. Uiteraard kan hierdie soort risikopiramide nie verminder nie.

Kom ons neem ‘n eenvoudige ponsstrategie as voorbeeld van piramide (ek sê nie dat dit winsgewend is nie, net ‘n voorbeeld).

Daar is ‘n eenvoudige gemiddelde prys met ‘n periode van 13 uur, en ‘n verspreiding vir die prys van 1%. Sodra die prys bo die gemiddelde + 1% styg, koop ons, sodra die prys onder die gemiddelde + 1% daal – verkoop ons. Die strategie is omkeerbaar, en daar is geen stop meer as sodanig nie. Piramide sal bestaan ​​in die feit dat ons die verspreiding sal “versprei”.

Hiervoor word 2 bykomende parameters opgestel: die minimum koop / verkoop-lot (laat dit 1 stuk wees) en die verspreidingsinkrement, wat bepaal hoeveel die verspreiding vir elke volgende lot verander. Laat die maksimum inskrywings 5 ​​eenhede wees en die verspreidingsverhoging 0,1%. As gevolg hiervan sal ons geleidelik koop – 1 lot teen ‘n prys> = gemiddeld + 1%, nog 1 lot teen ‘n prys> = gemiddeld + 1,1%, ens. Ons sal ook geleidelik verkoop teen ‘n prys <= gemiddeld-1%, dan prys <= gemiddeld -1,1%, ens.

Ek moet dadelik sê, vir intuïtiewe handelaars, moenie bang wees om die strategie en die aantal getalle te bemoeilik nie, dit is redelik realisties om op informele handelstrategieë te piramideer – betree / vertrek net nie langer as 1 minuut nie. baie op ‘n slag. Ek wou ingaan – kom ‘n minuut in. lot. Wag vir die volgende geleentheid vir die volgende inskrywing. Om op dieselfde manier te gaan.

VOORDELE OM PYRAMIDING TE GEBRUIK

Waarvoor gaan dit alles? Dit verminder die risiko’s. Die risiko van die strategie word verminder omdat ons in werklikheid, in plaas van een strategie, onmiddellik 5 (!) Gebruik (in hierdie voorbeeld), wat elkeen sy eie winsgewendheid en sy eie risiko het. En iemand daar (ek kan nie die familienaam onthou nie) het bewys dat wanneer die portefeulje volgens strategie verdeel word, die totale winsgewendheid gemeet word, en die risiko daal. Die belangrikste ding wat hierdie afname teenstaan, is die korrelasie van strategieë onderling. Gevolglik moet die ‘smeer’ van strategieë opvallend wees. Dikwels moet situasies opduik as u gedeeltelik en nie net volledig inkom nie, in vyf stappe met ‘n interval van 5 minute. Aan die ander kant is dit bewys dat baie strategieë weinig effek het, d.w.s. verdeel die beste in 5-7 dele. Dit maak nie meer sin nie.

Die tegniese risiko by die gebruik van piramide word ook verminder omdat as u ‘n fout gemaak het by die huidige ingang, daal die kans op die volgende in die nabye toekoms skerp. Wel, as u met die prys “gevlieg” het, moet u die volgende keer as die pouse nie baie lank is nie, mooi kyk waar u inkom. As u met die uitvoering “gevlieg” het, sal u eenvoudig nie die volgende poging aanwend voordat die probleme opraak nie (of die terminal weer begin, gaan na die rugsteunbediener, ens.). Dit is natuurlik meer relevant vir arbitrage-strategieë of vir die verhandeling van onwelvoeglike bates, waar dit ‘n lang tyd neem om aktiewe toepassings te hou totdat dit uitgevoer word.

MINUUS VAN DIE GEBRUIK VAN PYRAMIDERING OP DIE UITWISSELING

Die nadeel van piramide is ‘n banale toename in die aantal aansoeke en transaksies. Wat veral geld vir handhandels. Vir robotverhandeling is dit nie so problematies nie.

MEER OOR PYRAMIDING

Watter ander subtiliteite ontstaan ​​tydens piramide? Byvoorbeeld, die oomblik soos die nodige streng beperking op die maksimum inset. Dit is ‘n suiwer sielkundige punt: in gewone handel is daar slegs twee gemoedstoestande: “Ek is in posisie” en “Ek is in die kas”. Met ‘n geleidelike toetrede ontstaan ​​daar ‘n begeerte soos ”n bietjie meer, ‘n bietjie meer, die laaste inskrywing is die beste …’ (veral as dit ‘n teen-trending-strategie is). Dit is dus onmoontlik! ‘N Baie gevaarlike begeerte. U moet die maksimum insetlimiet hard instel. Ons het dit bereik, stop, jy kan nie meer oopmaak nie, selfs al verskyn nog netjieser pryse. Dit is heel moontlik dat dit meestal ‘n verandering in neiging is en met ‘n verlies sal moet sluit.

Skep u eie forex-handelsstrategie
Die opstel van u eie forex-handelsstelsel is ‘n proses wanneer ‘n persoon wat in finansiële en ander markte handel, duidelike reëls vir sy handelsaktiwiteite begin skep.

Dit is ‘n baie tydrowende proses om u forex-strategie te skep. Beginnershandelaars spandeer van maande tot ‘n paar jaar op soek na hul handelsstrategie, en die meeste vind dit nooit.

Hoe vreemd dit ook al mag wees, eenhede van duisende handelaars verdien op Forex en aandelebeurse. Omdat hierdie handelaars óf na miljoene op die internet soek sonder om moeite te doen, óf as hulle hul handelsstrategie opstel, neem hulle nie die nuanses van die konstruksie in ag nie.

WAT U NODIG MOET REKENING OM U EIE HANDELSTRATEGIE TE SKEP
Wanneer u ‘n handelsstelsel skep, moet u ‘n paar nuanses oorweeg:

  1. Die mark verander, dit is altyd in beweging.
  1. Oorkoop en oorverkoop bestaan ​​nie – dit is ‘n mite wat geskep is sodat klein handelaars teen die neiging speel.
  2. Verskeie figure en prysmodelle werk slegs goed met die geskiedenis, omdat hulle op die geskiedenis uitgevind is.
  3. Verskeie divergensie en konvergensie moet ook verfyn word.
  4. Elliott Waves – ‘n baie ingewikkelde stelsel, en die belangrikste, met die hulp daarvan, kan u groei en daling verklaar.

U vra hoe is dit dat die skrywer van hierdie artikel feitlik al die postules wat ons so lank geleer het, uitgesluit het? En waarop moet ek vertrou as ek my taktiek ontwerp?

Let daarop dat al hierdie posules en mites deur makelaarshuise, organisasies of mense wat geld verdien op opleiding geadverteer word. Dit is voordelig vir almal dat mense in hierdie mites glo en aanhou glo. As u handelstaktieke skep, moet u net aandag gee aan enkele markpatrone. Hoe kan u hierdie patrone identifiseer wanneer u ‘n strategie opstel? Baie maklik! Eenvoudige menslike waarneming sal u help.

SKEPPING VAN U EIE HANDELSSTRATEGIE DEUR DIE METODE VAN SEWE-AANWYSERS

As u u handelsstrategie skep, word daar in die reël sekere patrone in die gedrag van die markprys uitgelig. Die maklikste manier om dit te doen is om ‘n klein stel forex-aanwysers toe te pas. Dit verskil vir elke handelstelsel.

U kan begin met die opstel van ‘n handelsstrategie met die eenvoudigste aanwysers, neem byvoorbeeld twee bewegende gemiddeldes. Een MA is opgestel vir ‘n periode van 14, die tweede vir ‘n periode van 7. As u dit op die pryskaart oorvul, sal ons sien dat hierdie forex-aanwysers in sommige dele van die mark mekaar kruis, dit dui op ‘n verandering in die neiging.

Nou kan u die geskiedenis toets of ons handelstrategie werk. Indien nie, moet u miskien die aanwyserinstellings verander of ‘n ander een byvoeg. Deur die aanwysers te sorteer, kan u dus u handelstaktieke vind.

Skep u hoër strategie vir hoër handel
Om ‘n handelstrategie van ‘n meer ingewikkelde ontwerp te skep, kan u ‘n gereedgemaakte handelsstelsel op ons webwerf neem. Dit is op die bladsy van handelstrategieë. Deur nuwe aanwysers by te voeg, kan u ‘n soort filter kry, en die resultaat sal nie lank wees nie.

Die toets van handelstelsels is ‘n baie tydrowende en langdurige proses, maar dit is nodig vir ‘n strategie. Wees geduldig! Sterkte