Categories
Forex-opleiding

HANDEL AS ‘N LEEFSTYL

‘N Interessante geskil wat ek onlangs met een van die deelnemers aan die forum van handelaars gehad het. Die kern daarvan was die vraag of dit vir ‘n ervare professionele handelaar moontlik is om maksimum konsentrasie en kalmte in die mark en ‘n stormagtige emosionele ingesteldheid in kommunikasie met kollegas of vriende te kombineer? Om eerlik te wees, ons dialoog het tot ‘n einde gekom en eindig met niks, maar ek wil graag my indruk met u deel.

Wie sou u dus ‘n professionele handelaar noem? In beginsel is die antwoord baie voor die hand liggend: dit is ‘n spekulant waarvan die belangrikste aktiwiteit en bron van inkomste valutahandel is. Dit is ‘n man wat, terwyl hy wêreldwye aandelebeurse verrig, weet dat elkeen van sy verkeerde besluite belaai is met sy eie geld, wat dikwels aansienlik is, en hierdie fout slegs herstel kan word deur wins uit die volgende transaksies. Stem saam, die las is nie vir die swakkes van gees nie.

 
Bestudeer die tegniese of fundamentele prentjie van die instrument wat gekies is vir die verhandeling of soek van ‘n geldeenheidspaar, aandele of termynkontrakte wat geskik is om vandag ‘n transaksie te maak uit duisende moontlike opsies; verpligte berekening van waarskynlike uitgange vanuit ‘n oop posisie, beide met wins en verlies; korrekte beskikking oor deposito-rente by die opening van ‘n pos; die wêreldsituasie en markgedrag te monitor ten einde u handelsstrategie betyds aan te pas – en dit is nie alles wat ‘n professionele handelaar daagliks doen nie.

Voeg hierby die ondersteuning van reeds oop posisies. As die transaksie winsgewend is, is die variasies ‘hou’, ‘voeg’, ‘neem deel van die wins’, ‘sluit heeltemal’. En hier, om die regte ding te doen sonder om te veel te verloor en die maksimum wins te verdien, moet die handelaar eintlik dieselfde werk verrig as by die opening van ‘n pos. As die besluit verkeerd geblyk het en die mark verkeerd geloop het, dan is die werk om die huidige situasie te beoordeel en opsies te vind om die minste te verloor, ook negatiewe emosies bygedra: dit is selfs moeilik vir ‘n professionele persoon om blind te bly vir verliese.

En laat ons nie vergeet dat die handelaar absoluut niemand het om sy ongelukkigheid te blameer nie, behalwe vir homself – hy het nie ‘n baas, of ‘n dom werknemer, of ‘n gulsige sakevennoot, ens. Is dit moontlik om ‘n makelaar of handelaar te blameer vir ‘n verliesverleningstransaksie, hier lê die besluit om hierdie maatskappy weer te kies op die skouers van ons professionele persoon.

Opsomming en beantwoording van die vraag wat aan die begin van die artikel gevra is, let ek daarop dat as u uself steeds ‘n ‘professionele handelaar’ noem, en terselfdertyd emosionele swakheid is (en meestal negatief sal wees), het die moed om oor drie dinge te besin:

  • u is moeg vir die vrag, en u liggaam het rus nodig;
  • miskien het u ‘n te swaar las op u geneem, en dit is die moeite werd om uself ‘n bietjie af te laai deur die tipe aktiwiteit te verander;
  • of u is nog nie ‘n professionele handelaar nie, wat beteken dat sommige aspekte van u aktiwiteit verbeter moet word.

EERSTE STAPPE OP DIE VOORRAADMARK

Ons gaan voort met die onderwerp wat bespreek word in 63 en 64 uitgawes van die tydskrif oor hoe ons in die aandelemark kan begin verhandel. Laat ons praat oor die dagboek van ‘n spekulant, oor sy vrees, die regte literatuur en wat om eers te doen.

HOE Bepaal ek die tipe tegniese ontleding?
My arme studente: selfs in die klas vir beginners gee ek hulle tot 15 instrumente vir tegniese ontleding van die mark. Pap in my kop is vreeslik. Flikker en “driehoeke” oral en bewegende gemiddeldes droom. Moenie bang wees nie – dit word behandel! Daar is net baie inligting nodig, sodat dit in u onderbewussyn verskyn wanneer u by die skedule bly. U sal mettertyd leer om al die kennis in die praktyk toe te pas en te verstaan ​​waarom so ‘n breinbelasting nodig was.

 
Moenie ly nie, probeer dadelik die volle hoeveelheid kennis toepas. Gaan uit die eenvoudige: wat u verstaan ​​en sien, u kan analiseer – gebruik dit. Dink u dat dit ‘n “simmetriese driehoek” is en nie ‘n “drievoudige piek” nie? Tree op soos u visie vir u sê, maar vergeet nie om “stop” te maak nie.

Maak aantekeninge in u uitruilboek om later uit te vind waar u gelyk het en waar nie. In die gewoel van die uitruil van die alledaagse lewe, vergeet u vinnig u mislukkings, en sukses word soms as ‘n wins beskou en wil u dit glad nie ontleed nie.

HOE OM DAGBOEK TE WISSEL?

In ‘n goeie makelaarsonderneming ontvang u elke aand verslae oor voltooide transaksies per e-pos. In baie goeie ondernemings sal inligting kom en gestoor word in die vorm van ‘n tablet en in die vorm van ‘n grafiek. Terloops, dit is baie gerieflik om die dinamika van die portefeulje op skedule te neem. U kan persoonlike sielkundige skommelinge bereken. ‘O, op Woensdae is ek nie gelukkig nie, ek gaan stap!’; ‘O Februarie – ‘n maand wat my verlies verloor – ek wil liewer met vakansie gaan!’

Nietemin is dit nuttig om die dagboek van ‘n handelaar te hou. Dit kan ‘n rekenaarlêer wees, of dit kan ‘n gewone notaboek wees. Dit is nuttig om die dagboek vir drukondersoek (foto ‘s vanaf die skerm, illustrasies) aan te vul van die grafieke waarop die doelstellings geteken word.

Die belangrikste ding in u dagboek is die lyn, die bron van die idee. Volgens Alexander Elder kan die bron van ‘n idee vir beginners in die periode van die vorming van ‘n strategie alles behalwe drie punte wees:

  • “Ontleders het voorgestel.” Ontleders is gewone mense, net soos ek en jy. Hulle is geneig om foute te maak. Soms spreek die feit dat hulle ‘n geruime tyd in die mark is, nie tot hul voordeel nie – onsifieke sienings en selfvertroue kan ‘n nugtere beoordeling van die situasie belemmer. Maar selfs as die ontleder reg is, kan hy op sy eie manier reg wees en die handelsbesluit geld net vir sy handelstrategie.
  • “Hande gekrap” – ‘n vreeslike gevoel wat almal bekend is. Dit is moeilik om te wag, dit is moeilik om te verduur, veral as die portefeulje die kas uithaal. Verneder jouself, jy moet wag vir die sein. Dink, nou klim jy vir 2-3% van die wins in die swembad, maar mis later ‘n goeie stap.
  • “Intuïsie gedwing” – stop, maar waar kom dit vandaan? Maak nie saak hoe wys jy in jou lewe is nie, jy kan nêrens vandaan kom met aandele-intuïsie nie. Sy word wakker na ‘n jaar of twee van aktiewe handel, waar ‘n lang pad gereis is en verskillende oomblikke ervaar is.

HOE LEER JY OM NIE PROBLEME VAN ‘N SIEKTE HOOF NA’ N GESONDHEID TE GAAN NIE?

Soms is daar tye wanneer ernstige mislukkings in die aandelemark voorkom. Ek is dikwels verbaas en verontwaardig deur die handelaars wat hul mislukkings met eksterne faktore vereenselwig. Dit is hul skuld by die makelaar dat die sein onderbreek is of dat die bediener op die mees belangrike oomblik neergestort het; dit was naby wat dit verhinder het deur buitensporige belangrikheid, en toe gaan Mars eenvoudig sonder sukses vir Saturnus. Die ergste is dat baie aandelemakelaars nie hulself delf nie, maar die dieptes van die redes wat hulle self uitgevind het, nie geluk het nie. En dan begin ruik soos ‘n kliniek. Sulke handelaars skree op die forums dat alles by die insider betrokke is, dat die Groot Poppekas die mark regeer … Dit is jammer.

Nog erger as handelaars en verloorders familie en vriende begin terroriseer. En selfs die gedagte sluip nie in hul kop dat dit net geld is nie en nie vir hulle doodgemaak moet word nie, veel minder verwyt in die mislukkings van ander. Hy verdien die eerste keer sy kapitaal, wat beteken dat u die krag sal vind om meer te verdien.

Ek is jammer vir sulke mense. As ‘n gemete handelstrategie behoorlik en betyds geplaas is, sou dit my red van my neerbuigende glimlag. Om nie by die getal van hierdie handelaars te val nie – bepaal duidelik voor die transaksie waar u in die posisie staan, waar u StopLoss plaas, waar u wins maak. Handelinge moet in hierdie volgorde uitgevoer word. Dit sal u toelaat om te bepaal of die spel die kers werd is? Is die verhouding tussen risiko en moontlike opbrengs aanvaarbaar? In slim boeke oor risikobestuur skryf hulle dat die verhouding sodanig moet wees dat u met ‘n roebel moontlike verliese kans het om drie roebels te verdien. Maar hierdie verhouding is goed vir spekulante, as u ‘n mediumtermynbelegger is, moet u ten minste 1 tot 10 soek.

Hoe kan u die verhouding bepaal? En die tegniese ontleding van sekuriteite sal u reeds hiermee help.

WAT IS NUTTIG OM TE LEES VOORDAT ONAFHANKLIKE WERK IN DIE VOORRAAD BEGIN?

My pa, wat handel dryf met ‘n mediumtermyn-strategieGazprom se aandele bestaan ​​al vyftien jaar en verdien terselfdertyd redelik goeie geld. Hy meen dat die twee belangrikste fundamentele boeke vir toekomstige beursspelers die volksverhaal “The Gingerbread Man” en “The Jungle Book” van Kipling is. Ek kan nie saamstem nie. Almal wat na die mark kom, moet die intrige van hierdie werke duidelik onthou. Alles is daar – verhoudings, sielkunde, reaksies. Natuurlik maak pa meestal ‘n grap, maar in elke grap is daar net ‘n fraksie van die grap.

Van die boeke wat uitruilhandel geïnspireer het, vind u niks besonders in my biblioteek nie: Alexander Elder “How to Play and Win on the Exchange”, Eric Nyman “The Small Trader Encyclopedia”, bogenoemde Robert Colby en Thomas Meyer “Encyclopedia of Technical Indicators”, Mark Douglas “gedissiplineerde handelaar”, Bill Williams “Trading Chaos” en “New Dimensions of Exchange Trading”.

Ek hou nie van boeke oor golfteorie nie, dit lyk vir my nie as ‘n voortsetting en ontwikkeling van Elliott se teorie nie, maar as ‘n growwe poging om die geadverteerde naam in te vorder. En tot dusver het ek nog nie ‘n goeie Russiese boek oor aandeleverhandeling gesien nie. Miskien omdat dit geskryf is deur goddelose en literêre bye, of deur goeie handelaars, maar in pas en begin, na die moue. Uit ons boeke lees ek dus net moderne boeke oor die finansiële ontleding van die onderneming.

EN ALLES HOE OM HANDEL IN DIE VOORRAADMARK TE BEGIN?
Begin net.

Eens wou my vriend my leer biljart speel. Ek het ‘n begeerte gehad, maar daar was ‘n vrees dat niks sou uitwerk nie, en ek sou belaglik lyk. En op een of ander manier het ek alles uitgestel. Hy het my net ‘n teken gegee met ‘n gravering, en ek kon nêrens heen gaan nie.

Maak dus ‘n rekening oop, sit geld in, en hierdie omstandigheid sal u daartoe lei tot verdere aksies. En om by die see te wag vir die weer of dat iemand die graal van die aandelemark in u hande sal plaas, is nutteloos. Jou beste onderwyser is ‘n neiging. U kan honderd keer vertel wat sout is, maar verstaan ​​dit net deur te probeer. Moenie op demo-rekeninge van handelsprogramme sit nie. Dit is slegs nodig om te leer hoe om op knoppies te druk. Hulle leer nie dissipline en aandag nie, maar inteendeel, demp in hierdie verband.

Daarom sal ek nie die verhaal uithaal nie. En wens u net ‘n regverdige neiging! Mag die mag saam met my kom, my voorraad Jedi.

P.s. As u nie vinnig geld verkoop het nie, is u gereed om te studeer en oor vyf jaar wil u u wins op die vlak van 200 300% per jaar bring, en die voorspellers sê dat dit baie moeilik is dat goeie wêreldhandelaars 30-60% per jaar verdien. , moenie dan wanhoop nie, glo nie, en die belangrikste, moet u nie u kroeg laat sak nie. ‘Wees realisties – eis die onmoontlike’ (Ernesto Che Guevara).