Categories
Forex-opleiding

ONS HANDEL AANDELE: KORT TRANSAKSIES EN MARGINALE HANDEL

‘N Baie algemene vraag wat by ‘n beginnerhandelaar ontstaan: hoe vind die kort speletjie in die verhandeling van effekte plaas? As die spel van promosie toenemend minder duidelik word, word dit logies gekombineer met baie situasies in die lewe; en word bloot beskou: gekoop teen ‘n laer prys, verkoop teen ‘n hoër prys en uiteindelik wins gemaak op die verskil in wisselkoerse. Dit is nie so eenvoudig met ‘n spel vir ‘n val nie.

U kan ‘n eenvoudige beginsel gebruik: verkoop beskikbare aandele teen een prys en koop dit teen ‘n laer prys as die mark daal. As gevolg hiervan bly die belegger by sy aandele en het hy terselfdertyd wins uit die wisselkoersverskil. In hierdie geval is die moontlikhede van ‘n laer spel egter baie beperk in vergelyking met ‘n opwindende spel. In laasgenoemde geval is die handelaar, wat ‘n sekere kapitaal in sy hande het, nie beperk tot die keuse van aandele te koop nie. Op grond van sy eie oorwegings vir die spel, kan hy enige stel aandele kies. In ‘n lomp spel is die handelaar slegs beperk tot die aandele wat hy in voorraad het.

HOEKOM STELLINGS “KORT”?

Die spel om aandele op die slang te verminder, word ‘kort posisies’ of ‘kort verkope’ genoem. En die spel te verhoog – “lang posisies.” Die aandeleposisies wat kort verkoop, word genoem omdat die aandeelprys in die val daarvan beperk is, van die huidige prys tot “nul”, en die aandeelprys kan eenvoudig nie onder nul wees nie. Die boonste limiet van die aandeelprys is teoreties nie beperk nie, van die huidige prys tot oneindig, daarom word sulke posisies “lank” genoem.

Ten einde die vermoë van spelers te verlaag met spelers om te verhoog, is die beginsel van die sogenaamde margeverhandeling ingestel. Daar moet ook op gelet word dat hierdie beginsel hoofsaaklik van toepassing is op spekulatiewe bedrywighede op die aandelebeurs – dit wil sê op sulke bedrywighede wanneer sekuriteite gekoop of verkoop word om voordeel te trek uit die verskil in wisselkoerse.

BEGINSELS VAN MARGINALE HANDEL IN DIE SEKURITEITSMARK

Margeverhandeling verhandel op die effektemark met behulp van geleende fondse van ‘n makelaar. Boonop kan die geleende fondse van die makelaar óf in die vorm van geld óf in die vorm van sekuriteite wees. Op die aandelemarkte het hierdie soort handel sedert die vroegste eeu verskyn; moderne kenmerke van marge-uitleen is aan die begin van die vorige eeu in die Verenigde State bepaal. Vandag dien die marge-uitleenstelsel wat volgens die wetgewing en organisasie op die Amerikaanse markte gebruik is, as voorbeeld vir ander wêreldbeurse.

Vir ‘n makelaar is marge-uitleen een van die amptelike bronne van inkomste, benewens die kommissie wat die makelaar van die kliënt hef vir die uitvoering van die operasies. Die makelaar het ook die reg om slegs aan solvente kliënte te leen, dit wil sê slegs as die belegger sy eie fondse het. Kredietfondse word deur die makelaar voorsien in verhouding tot die kliënt se eie fondse, op grond van die sogenaamde hefboomfinansiering. Dit wil sê, die makelaar bied, benewens die beskikbare fondse van die kliënt, ook ‘n lening proporsioneel aan die hoeveelheid eie fondse vermenigvuldig met ‘n sekere koëffisiënt, wat ‘hefboom’ genoem word.

Die makelaar se maksimum hefboomfinansiering hang af van die wette op die handel in die mark. Die hefboomfinansiering is egter nie binne die toelaatbare marge vas nie en hang af van die huidige markposisie van die kliënt en die berekening van die ooreenstemmende risiko’s.

Die makelaar aanvaar dat die kliënt, wanneer hy ‘n speletjie speel om die prys van ‘n aandeel te verlaag of te verhoog deur die makelaar se hefboomfinansiering (dit wil sê, die geleende fondse van die makelaar), ‘n verlies kan ontvang wat nie net gelykstaande is aan die grootte van sy eie fondse nie, maar ook ‘n deel van die geleende fondse van die makelaar.

Op grond van die bestaande risiko’s, bereken die makelaar die margevlak vir elke kliënt. Daarbenewens kan die berekeningsformules taamlik ingewikkeld wees, omdat dit baie faktore in ag moet neem: die marksituasie, die balans tussen winsgewende en onwinsgewende posisies van die kliënt, die likiditeit van die portefeulje van die kliënt, en nog baie meer. As die marge-dekking deur die kliënt se eie fondse onvoldoende is en ‘n kritieke punt bereik waarop die makelaar verliese begin ly, kan die makelaar onafhanklik winsgewende posisies sluit of addisionele fondse van die kliënt benodig om ‘n marge-oproep te verseker.

Daar moet ook op gelet word dat nie alle aandele op aandelemarkte toegelaat word tot margeverhandeling nie. Nie alle sekuriteite kan op krediet gekoop word nie. Aandele beskikbaar vir margeverhandeling moet voldoen aan die toepaslike likiditeitsstandaarde wat deur valutawetgewing vasgestel is. Boonop is daar in alle lande waar ruilverhandeling met marge plaasvind, wetlike vaste marginale vlakke van marginale hefboomfinansiering.

In die VSA, Groot-Brittanje, Duitsland, kan die marge op die aandelemark 20-50%% wees. In Rusland word ‘n marge van 25-50%% van die kontrakbedrag toegelaat vir die verhandeling van aandele (vanaf Februarie 2007).

In veral kritieke situasies kan regulerende owerhede die geleentheid vir marge-bedrywighede beperk. Byvoorbeeldaan die begin van die ontwikkeling van die wêreldkrisis van 2008, om die paniek in die Amerikaanse aandelemarkte te vermy, het die Amerikaanse Securities and Exchange Commission die kort (dit wil sê ‘n speletjie vir ‘n val) effekte van 19 groot finansiële ondernemings beperk, en hierdie lys is uitgebrei tot 800 finansiële ondernemings.

HOE EK TE LEER OM FOREX TE VERDIEN

Ek het anderhalf jaar gelede ‘n advertensie vir ‘n bekende makelaarsfirma gesien waarin hulle my ‘n ekstra en stabiele inkomste beloof het sonder enige spesiale uitgawes. Die advertensie lui: om geld te kan verdien op Forex, is dit genoeg dat ek na hulle toe kom vir ‘n gratis seminaar, waar hulle my alles binne drie uur sal leer. Boonop was elke persoon wat gekom het, geregtig op ‘n geskenk. ‘Gratis’ en selfs ‘n ‘geskenk’ – dit werk foutloos, ek het dit gekoop. Nadat ek drie uur in ‘n vervelige lesing oor die grondbeginsels van die ekonomie en die vorming van die valutamark deurgebring het, het ek my gratis boekie oor die maatskappy ontvang en $ 50 op my handelsrekening en Forex word vir ewig siek.

Die gasheer van die seminaar het voortdurend herhaal dat dit maklik en eenvoudig was om die aandelebeurs te speel, so ek het besluit om nie tyd te mors en miljoene te verdien nie … ek het my eerste deposito oor ‘n paar dae uitgelek, en binne ‘n maand het ek nog drie rekeninge vir $ 100 gelek en nog besluit om te oefen demo-rekening. Dit het beter gegaan, maar ek het virtuele geld verloor met ‘n benydenswaardige konstansie. Totdat ek uiteindelik besef het dat ek nie ‘n basiese kennis het oor die wette van Forex en metodes om die marksituasie te ontleed nie. Dus, ek het besluit om te studeer. En vandag kan ek reeds my ervaring met die opleiding van ‘n handelaar met u deel: waar en hoe om dit die beste te doen, en waaraan u nie u tyd moet mors nie.

WAAR OM FOREX TE LEER?

 Daar is baie geleenthede om kennis oor die Forex-mark op te doen. Die meeste inligting is vrylik op die internet beskikbaar. Daarom sal ek adviseer in plaas van die inleidende seminare waarheen alle DC’s u sal nooi om ‘n goeie boek oor die basiese beginsels van handel te lees. Daarbenewens kan u baie ander opleidingsmateriaal vir ‘n handelaar met enige vlak van kennis op die netwerk vind.

As u nog steeds ‘n tradisionele opleidingsmetode verkies, aanvaar baie groot makelaarsondernemings u graag in die geledere van studente in hul opleidingsentrums. Ek het persoonlik verskeie besoekers besoek, en byna almal beïndruk ernstige skole met hul onderwysers, studiegidse en ontwikkel programme vir studente met enige vlak van opleiding: van beginners tot diegene wat hulself as professionele handelaars beskou. Dit sal nie moeilik wees om ‘n student van so ‘n sentrum te word nie, maar die voordele is voor die hand liggend – u kry toegang tot unieke inligting: dit is handboeke en handleidings wat deur die werknemers van die sentrum geskep is, wat meestal handelaars handel, wat beteken diegene wat hul kennis in die praktyk toets. Boonop sal jy jouself in ‘n kring van eendersdenkende mense bevind, en dit is kommunikasie, ‘n uitruil van ervaring. Ja, op die ou end, leer net om die handelaarslang te verstaan, wat ook ‘n goeie ding is om in gespesialiseerde forums te kommunikeer.

Daar is ook stelsels vir afstandsonderrig wat u toelaat om op ‘n afstand te studeer op ‘n gemaklike tydstip, terwyl u ‘n volledige leerproses verseker met kommunikasie en die uitruil van inligting tussen studente en onderwysers. Miskien is so ‘n opleiding nie so gewild by ons as in die Weste nie, maar selfs vandag is baie afstandsonderrigprodukte, soos video-tutoriale, baie in aanvraag.
Die eenvoud van die proses is baie belangrik – u kies ‘n videoles oor ‘n interessante onderwerp, laai dit van die webwerf af en kyk op u rekenaar en weet vooraf watter program nodig is om dit te speel.

Maar persoonlik verkies ek die opleidingsvideo-webinars. In werklikheid is dit ‘n webkonferensie, wanneer ‘n groep studente na ‘n aanlynlesing deur ‘n onderwyser luister en terselfdertyd sy optrede in die handelsterminal kan waarneem of om die lys van ‘n verduideliking te sien. Vir my is die belangrikste waarde van sulke klasse die geleentheid om persoonlik met die onderwyser te kommunikeer, selfs al woon hy in ‘n ander stad. Stel hom ‘n kletsvraag en kry ‘n antwoord daar. Neem deel aan so ‘n webinar is ook nie moeilik nie. U moet op die webwerf waar die webinar gehou word, registreer en op die regte tyd aan die stelsel koppel. Ek wil u net waarsku dat u vooraf moet registreer vir baie gewilde webinars wat deur erkende guru-handelaars aangebied word, aangesien die aantal deelnemers gewoonlik beperk is.

Die geleentheid om Forex in ons land te verhandel het betreklik onlangs verskyn, maar die keuse van opleidingskursusse en gespesialiseerde boeke is reeds groot. Hier sal u tyd moet bestee om die voorstelle te bestudeer. Sorg net vir een ding – niemand sal jou leer hoe om geld te verdien nie. U moet nog steeds die markte self bestudeer en waarneem, eksperimenteer met nuwe handelstelsels en -metodes, tegniese ontleding bemeester, ens. Wel, en die belangrikste – ervaring, opleiding. Soos hulle sê, sal die mark handel leer.