Categories
Forex-opleiding

WANNEER OM DIE HANDELSPOSISIE VIR FOREX TE SLUIT?

Hoe en wanneer moet u ‘n handelsooreenkoms sluit? Hierdie onderwerp is waarskynlik vir elke handelaar kommer. Oor die algemeen is dit die moeilikste stadium om handel te kry uit ‘n posisie. En ook vir my persoonlik. By die sluiting van ‘n transaksie in die mark is elke persoon byna seker of hulle reg is (wel, of die reg van hul stelsel), hoewel daar altyd twyfel bestaan, en dit is normaal, maar ‘iets’ dwing ‘n persoon om dit te doen en nie anders nie (d.w.s. . koop of verkoop).

HOEKOM OM ‘N POSISIE TE GAAN IS DIT’ N KOMPLEKSITEIT?

Dit is maklik om ‘n ooreenkoms te sluit, net op die koop- of verkoopknoppies geklik, en dit is alles. Maar as dit kom by die sluiting van ‘n posisie, is daar altyd twyfel: “miskien is dit nie haastig nie, kan die mark nog verder gaan?” of “wat as dit die einde is en as ek nie weggaan nie, dan sal ek al my wins verloor?”. In werklikheid is die handelaar tussen twee brande – tussen hebsug en vrees.

 
TakeProfit kan as ‘n wondermiddel dien vir hierdie ervarings, maar weereens besoek die volgende gedagtes u: “wat as die prys nie die TakeProfit-vlak bereik nie” of “miskien is TakeProfit te naby aan die regterkant en dit sinvol om dit weg te skuif?”

In die reël heers vrees (dit is ‘n natuurlike reaksie), en ‘n persoon sluit sy posisie (soos hulle sê, ‘n oormag in die hande is beter as ‘n hyskraan in die lug). Dit is nie altyd waar nie, soos ek gesê het, die natuurlike reaksies wat sedert ons kinderjare by ons inherent was, is glad nie op die mark van toepassing nie en is die grootste vyand van die handelaar. Maar dit is ook nie die moeite werd om die posisie te oorbeklemtoon nie, want baie gereeld is die mark “raserig” en dit is baie gevaarlik om daarin te verkeer. Die wins wat uit die transaksie ontvang word, kan maklik tot ‘n verlies groei.

HOE OM ‘N HANDEL TRANSAKSIE TE SLUIT IN HIERDIE GEVAL?

Ek kan nie hierdie vraag onomwonde beantwoord nie. Die feit is dat dit alles van die situasie afhang. Die geleentheid om dit te verstaan, kom saam met ervaring. Daar is geen enkele reël op die mark nie. Persoonlik probeer ek elke handel tot die laaste hou en die maksimum uit elke handel druk. Sommige stel ‘n vaste TakeProfit-waarde (byvoorbeeld 100 punte), ek kan nie. Ek sal eerder nul speel as om vroeg te vertrek. In beginsel is dit nie so moeilik om te waag nie, die belangrikste is dat die prys aanvanklik in die regte rigting gaan, en daar is dit alreeds moontlik om StopLoss tot gelykbreek te plaas.

WAT KAN JY ADVIES?

Stel jou voor wat jy koop, in die hoop op ‘n lomp neiging. In die reël is die vlak van TakeProfit die naaste weerstand. U het 2 opsies: óf die mark verlaat wanneer die prys hierdie vlak bereik en die bestelling aktiveer, of neem ‘n kans en wag vir die uitbreek van hierdie vlak en beweeg na die volgende vlak … en kies weer (verlaat of gaan voort?).

DIE KEUSE VAN HOE OM DIE HANDELTRANSAKSIE TE SLUIT, BLY ALTYD NET VIR U

Ek kan u net aanraai om die geskiedenis van handelings soms te bespreek en na die kaart te kyk wanneer u die mark betree het, toe u dit betree het. U sal onmiddellik onthou wat u daartoe laat doen het en nie anders nie. Analiseer u geskiedenis en maak gevolgtrekkings. Dit sal u handel ongetwyfeld verbeter.

In die algemeen is ‘n ontleding van vorige transaksies eenvoudig nodig om as handelaar te ontwikkel.

DRIE DOELSTELLINGS VIR Forex-aanhalings

Daar is drie pilare waarop die volledige moderne tegniese ontleding van valutamarkte in die algemeen en die valutamark in die besonder gebaseer is. Hierdie drie walvisse, wat ‘n analogie van die Middeleeuse wêreldbeskouing is, staan ​​op een groot skilpad – en die ‘skilpad’ is aanhalings van instrumente uit die verlede. Die belangrikste, so te sê, voorwerp van navorsing van tegniese ontleders. Volgens die tegniese ontleding is dit gebruiklik om die metode van voorspelling van kwotasies te verstaan, gebaseer op die ontleding van pryskaarte vir vorige periodes.

  • Die eerste postulaat van die tegniese ontleding van die valutamark is dat aanhalings beweeg in ooreenstemming met die objektiewe natuurwette, wat die balans tussen vraag en aanbod gehoorsaam, en alles is sekondêr. Aanhalings word as ‘n spieël aangebied, wat alle faktore van prysbepaling weerspieël of in ag neem – ekonomiese, politieke en sielkundige.
  • Die tweede postulaat is dat die geskiedenis homself herhaal. As sommige prysmodelle in die verlede gewerk het, sal dit in die toekoms werk. Dit wil sê, die wette waardeur tendense gevorm word, is universeel.
  • Die derde postulaat – die beweging van aanhalings is nie chaoties nie, maar ek het sekere aanwysings – neigings. Van hier word die opwaartse, afwaartse en laterale neigings onderskei.
  • Die meeste van die metodes van die ontledings word voorgestel deur wiskundige modelle van uiteenlopende kompleksiteit. Die wiskundige apparaat is baie uiteenlopend – dit is alles moontlike aanwysers, ossillators, neigingslyne, golwe, lokkies, fraktale, ensovoorts. Daar is geen twyfel dat die afgelope pryskaart sekere wiskundige patrone bevat nie. Die golwende dinamika van pryse word byvoorbeeld duidelik opgespoor, wat Elliot die basis gegee het om sy teorie van herhalende golwe te skep.

Wat egter mooi en oortuigend lyk aan die linkerkant van die rekenaarskerm waarop die grafiek van aanhalings uit die verlede geleë is, kan ophou werk aan die regterkant, waar daar ‘n leë veld vir toekomstige pryse is.

Daar is vandag net een manier om parameters te vind – gebruik historiese datareekse. En dit word gedoen omdat dit onmoontlik is om data oor die toekoms in die rekenaar in te voer, aangesien dit nie beskikbaar is nie. Daarom word data oor die verlede in die rekenaar ingevoer om die meganisme vir die toets van modelle van tegniese ontleding te begin. Hiervoor word ‘n sekere tydelike steekproef geneem en word die parameters van die stelsel van vergelykings daarop gekies, sodat dit ‘n minimum verskil tussen die resultate van modelberekeninge en reële pryse het. Hierdie prosedure word parameteroptimalisering genoem. En juis hierin, in die ekstrapolasie van wiskundige modelle gebaseer op die bewegings van aanhalings uit die toekoms in die toekoms, lê die lokval op ‘n handelaar.

Die saak is dat die aanhalingskaart ‘n matriks bevat van logiese volgordes wat slegs tot ‘n gegewe tydstip inherent is, ‘n ketting van ewekansige gebeure en oorsaak-gevolg-verwantskappe van een van die opsies vir ‘n moontlike verloop van gebeure. Dit is soos ‘n foto wat op een plek en op ‘n sekere tydstip geneem is, ‘n foto wat op dieselfde plek geneem is, maar op ‘n ander tydstip sal dit nie meer dieselfde wees as die vorige nie, want dit bevat al ‘n groep ander kettings van ewekansige gebeure.

Soos u weet, is die valutamark nie ‘n maklike meganisme waar elke rat volgens sy funksie beweeg nie. Omdat die mark deurdink en geïnterpreteer word deur mense. Markmodelle verteenwoordig nie ‘n objektiewe werklikheid wat onafhanklik van die deelnemers aan die mark is nie. Alle benaderings tot die verstaan ​​van die mark en die voorspelling van die mark word deur mense gevorm, en hulle moenie beskou word as afsonderlik van diegene wat dit skep, in hulle glo en daarby hou nie.

Van die duisende moontlike waarskynlike gebeure, bied ‘n tegniese ontleding gebaseer op ‘n interpretasie van aanhalings uit die verlede slegs een opsie, moontlik in ‘n spesifieke voltooide periode. En vir ‘n spesifieke reeks gebeure wat gebeur het, is dit maklik om die parameters van die handelstelsel te vind en dit te optimaliseer deur die formules aan te pas. Maar hoe moet u die invloed van die ketting van ewekansige gebeure in die toekoms in ag neem? Hoe om te raai watter opsie uit duisend ewekansige en nie-ewekansige gebeure wat verband hou met ‘n oorsaaklike verband, word in ‘n toekomstige aanhalingskaart geïmplementeer.

Hieruit volg dat die vermoë van meganistiese stelsels van tegniese ontleding om die toekoms van pryse akkuraat te voorspel, ‘n groot illusie is. Dit kan slegs ‘n fraksie van die waarskynlikheid wees. Dit is onmoontlik om te voorspel met ‘n 100% -waarborg op die valutamark, daarom is dit, gebaseer op die verwagte waarskynlikheid van die ontwikkeling van gebeure, nodig om risikobestuurpogings te konsentreer en hul eie handelstrategieë dienooreenkomstig op te stel.